Ana SayfaGüncelRapçilerin klibi için AKP’den “provokasyon” iddiası

Rapçilerin klibi için AKP’den “provokasyon” iddiası

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, rapçilerin gündeme oturan “Susamam” klibi için, “Bir provokasyon, siyasi manipülasyon” dedi.

Rapçi Şanışer’in 17 şarkıcıyla birlikte söylediği #Susamam şarkısına çektiği 14 dakika 55 saniyelik klip, AKP cenahı tarafından “provokasyon” olarak nitelendirildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve partinin İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Bu videoyu bir sanat eseri olarak göremiyoruz. Burada tamamen bir provokasyon, siyasi bir manipülasyon var” dedi.

Twitter’dan konuya dair açıklama yapan Dağ, “Burada en başta herkesin hem fikir olduğu konular ele alınıp toplumun bir kesimini ötekileştirme, herkesin birleştiği konular üzerinden bir kişiyi, bir partiyi, bir kurumu hedef almak çok doğru değildir” mesajını paylaştı.

Dağ ayrıca klibe karşı hazırlanan bir videoyu da dolaşıma soktu.

https://twitter.com/avhamzadag/status/1170366490698289160?s=20

“Susamam” hakkında

Şanışer’in 17 şarkıcıyla birlikte söylediği şarkıda çevre, kadın hakları, hayvan hakları, adalet, hukuk ve trafik gibi toplumsal konularda eleştirel göndermeler yer alıyor.

Videoda, belirlenen bazı toplumsal konularla ilgili eleştiri ve mesajlar içeren sözler farklı şarkıcılar tarafından seslendiriliyor.

Kaynak: BBC

#Susamam videosuyla eş zamanlı olarak, rap dünyasının iki önemli ismi Ezhel ve Ceza da toplumsal konularda eleştirel göndermeler yapan rap klipler yayınlamıştı.


Rapçilerden gece ‘çıkarması’: Türkiye’nin hal-i pürmelalini iki şarkıda anlatıyorlar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkari'de patlama: Bir asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Dersim'de 300 yıllık su değirmeni yeniden faaliyette