Ana SayfaGüncel‘Şehrin Yankısı’ndan Inti Illimani’nin ezgilerine: Ziryab’ın yeni sayısı çıktı

‘Şehrin Yankısı’ndan Inti Illimani’nin ezgilerine: Ziryab’ın yeni sayısı çıktı

HABER MERKEZİ – Kürtçe müzik dergisi Ziryab’ın üçüncü sayısı raflarda. Bu sayının kapağında Ziryab Müzik Yarışması’nda dereceye giren müzisyenlerin şarkılarından oluşan albüm var. Ayrıca Inti Illimani ve Orphaned Land gibi gruplarla söyleşiler de son sayıda.

Kürtçe müzik Dergisi Ziryab’ın üçüncü sayısı çıktı.

Derginin yeni sayısında Ziryab Müzik Yarışması’nda dereceye giren müzisyenlerin şarkılarından oluşan albüm “Olana Bajêr: Bijareyên Ziryabê” (Şehrin Yankısı: Ziryab Dergisi Seçkileri) hediye olarak veriliyor.

Son sayıda ayrıca Inti Illimani ve Orphaned Land gibi dünya çapında tanınan grupların yanı sıra Mehmet Bayrak, Ganî Nar, Diana Wekil, Maviş Guneşer, Xoşnav Têlo, Doğan Çelik, Güven Erkin Erkal, Stêrka Karwan, Yeqîn ve Ma Muzîk Akademisi’yle yapılan söyleşiler yer alıyor.

Besime Şen, Îbrahîm Sarisu, Seyda Goyan, Ardî Zêdo, Erdem Şalva, Seyidxan Kurij, W. K. Merdimîn, Welat Ramînazad û Tiwana Hemê’nin yazıları da derginin son sayısında.

Ziryab hakkında

Derginin editörlüğünü Mevlüt Oğuz yapıyor.

4 ayda bir yayınlanan derginin yayın kurulunda Siya Şevê müzik grubundan Gökçe Selim ve Serhat Temel ile Memo Seyda, Ozan Irmak, Yûnis Das ve Harun Elkî yer alıyor.

İlk sayısında Kerem Gerdenzerî, ikinci sayısında Ciwan Haco’yu kapak yapan dergi, üçüncü sayıda bir Ziryab projesi olan “Olana Bajêr: Bijareyên Ziryabê” albümünü kapağına taşımıştı.

Dergi, çıkış amacını şöyle özetliyor:

“Büyük bir emek ve özveriyle üretilen Kürt müziği ve müzisyenlerin sorunlarını her yerde ve her düzeyde, yapıcı bir dil ve geniş bir perspektifle tartışmaya açmak; müzisyenlere ve dinleyicilerine yeni bir ifade alanı açmak istiyoruz.”

Previous post
Tunus seçimlerinde 'yeni sayfa': Sayed ve Karvi ikinci tura kaldı
Next post
Hatay'da 25 noktada yangın