Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesine saldırının firari şüphelisiydi: AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı

Şenyaşar ailesine saldırının firari şüphelisiydi: AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili aranan firari cinayet şüphelisi ve AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı.

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili soruşturma bir yılı aşkın sürede iddianameye dönüşmezken, AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız hakkında cinayet şüphelisi olduğu gerekçesiyle aylardır yakalama kararı bulunuyordu.

Enver Yıldız, bugün yakınları ve aşiretine mensup yaklaşık 50 kişiyle Urfa Adliyesi’ne geldi.

Yıldız, savcılık ifadesinin ardından “insan öldürme ve yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şenyaşar ailesi “adalet” istiyor

Urfa’daki saldırı üzerinden 15 ay geçti, fakat soruşturma henüz sonuçlanmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise hala cezaevinde.

Aile bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Öte yandan saldırıda iki oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar geçtiğimiz günlerde yargı sürecinde ilerleme olmadığını belirterek Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Baro Başkanı Abdullah Öncel, Başsavcıdan dosyanın bir ay içinde davaya dönüşeceği sözünü alınca, aile eylemine son vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kanun teklifi: Suçlamalar hukuken çöktü, akademisyenler görevlerine iade edilsin
Sonraki Haber
İsrail’de sandık çıkış anketleri: Netanyahu çoğunluğu sağlayamıyor, kilit isim Lieberman