Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞifre ‘çözülememişti’: Şule Çet’in telefonu ikinci kez incelenecek

Şifre ‘çözülememişti’: Şule Çet’in telefonu ikinci kez incelenecek

HABER MERKEZİ – Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Şule Çet’in telefonu ikinci kez incelenecek. Şule’nin avukatı Umur Yıldırım, “Bu incelemede olay gecesi kayıtlarının ortaya çıkma ihtimali var. Bizim beklentimiz de umudumuz da bu yönde” dedi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları davanın 16 Ekim’de yapılacak duruşması öncesi, Şule’nin cep telefonunun, şifresi çözülemediği için 12 Eylül’de incelenemediği açıklandı.

Şule’nin avukatı Umur Yıldırım, Şule’nin telefonunun yeniden Jandarma Kriminale gönderildiğini duyurdu.

Cep telefonundaki bilgilerin soruşturma sırasında ‘imaj alma’ yöntemiyle yeni bir telefona aktarıldığını söyleyen Yıldırım, sadece parmak iziyle açılabilen cep telefonunun SİM kartının aktif hale getirildiğini ve cep telefonundaki bilgilere erişildiğini anlattı.

Şule’nin cep telefonundaki verilere ilişkin Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından 300 sayfalık rapor hazırlandığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu raporda değerli olan şuydu; intihar veya intihara meyilli bir içerik yoktur. Bu çok değerliydi ve bu soruşturma aşamasında yapıldı. Bilgisayarın geçmişi, telefonun geçmişi, telefondaki rehber, konuşmalar, içerisindeki galerideki resimler, videolar, hepsi hatta resimlerin içeriği, aramaların içeriği, konuşmaları hepsi burada mevcut ve bunların hepsini getirdiler imaj alarak.”

Yıldırım, telefonun emniyette, savcılıkta muhafaza edildiğini belirtti ve inceleme sonucundan Şule’nin öldüğü geceye dair kayıtların çıkabileceğini ifade etti.

“Hiçbir şekilde aileye geçmedi. Şu an ikinci defa incelenmek üzere Jandarma Kriminal’e de yollandı ve bunların hepsi mahkeme kayıtlarında var. Bu incelemede olay gecesi kayıtlarının ortaya çıkma ihtimali var. Bizim beklentimiz de umudumuz da bu yönde. Umarım bütün kayıtlar gelir; çünkü son gün bana göre o telefonda Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın Şule’ye karşı yaptıklarının bir videosu da çıkabilir veya farklı konuşmalar da çıkabilir, umarım bu çıkar, umarım getirilir.”

Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yaptı

Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet’in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Şule Çet Davası’nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam

Şule Çet davası: Keşif raporu sanık beyanlarını çürüttü

Previous post
HDP'li Karayazı Belediye Eşbaşkanı Melike Göksu tutuklandı
Next post
Danimarka'da bir belediyede 4 gün mesai, 3 gün izin yapılacak