Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik şiddete uğrayıp tehdit edilen kadın: Sonumun Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum

Sistematik şiddete uğrayıp tehdit edilen kadın: Sonumun Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum

HABER MERKEZİ – Bursa’da evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadın, “Sonumun Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum. Bunu ona da söyledim. Bana, ‘Ben o adam gibi değilim, gırtlağını keserim, ölene kadar başında beklerim dedi” diye konuştu.

Bursa’da 27 yaşındaki bir kadın, 3 yıldır evli olduğu S.Y. isimli erkek tarafından sistematik olarak fiziksel şiddete maruz bırakıldığını anlattı.

DHA’nın haberine göre geçtiğimiz gün darp raporu alan kadın, S.Y.’den şikayetçi oldu ve annesinin evine yerleşti.

Kadın, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunup, S.Y. hakkında uzaklaştırma kararı alarak boşanma davası da açtı.

Düğününden kısa bir süre şiddetin başladığını anlatan kadın şunları söyledi:

“İlk yaşadığım şiddet olayında eşim benden cımbız istemişti, ancak evde cımbız olmadığını söyledim. Bu sebepten dolayı beni çocuğumun önünde dövdü. Ben onu affettim. Daha sonra sırf bana psikolojik baskı için çok sevdiğimiz kızımın saçlarını kazıdı, yine affettim. Her seferinde pişman olup, özür diliyordu. 3 gün boyunca alkol alıp, eve gelmediği oluyordu.”

‘Sonumun Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum’

Evden ayrıldıktan sonra S.Y.’nin kendisine, tehdit mesajları gönderdiğini en son da ‘Seni engelli bırakırım’ diye bir mesaj attığını kaydetti.

“Sonumun Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum” diyen kadın devamında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sonumun Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut gibi olmasından korkuyorum. Bunu ona da söyledim. Bana, ‘Ben o adam gibi değilim, gırtlağını keserim, ölene kadar başında beklerim’ sözleriyle cevap verdi. Devlet büyüklerimizden caydırıcı cezalar verilmesini istiyorum.”

Şiddet uygulayan kişilerin cezasızlıkla karşılaşmasını eleştiren kadın, “İnsanları döverek, söverek, öldürerek ceza alanlar birkaç yıl sonra dışarı çıkmasın. Ben bunu kendim için değil, kızım ve başka kadınlar için istiyorum. Bunca yıldır, evliliğimi kurtarmak için çok çabaladım” diye konuştu.

‘Şiddetle topyekun mücadele etmeliyiz’

Kadının avukatlığını üstlenen Ezgi Arslan Kiraz, hukuki sürece dair şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkilim şiddet mağdurlarından sadece biri, bunlarla topyekun bir şekilde mücadele etmek gerekiyor. Ceza süreci işlemeye başladı. Bu kişinin tutuklanmasıyla birlikte, kendisi güven altında olacak. Daha sonrasında boşanma davası sürecini başlatacağız. Müvekkilimin çocuğunu almasını ve çocuğu için nafaka almasını sağlayacağız. Gereken tüm hukuki süreci takip edeceğiz.”
Previous post
Ankara'da bir kişi ekonomik sıkıntılar nedeniyle bedenini ateşe verdi
Next post
Şerzan Kurt’u öldüren polisin cezası yine indirildi