Ana SayfaGüncelTemelli’den ‘erken seçim’ mesajı: Hazır olun, sandık geliyor

Temelli’den ‘erken seçim’ mesajı: Hazır olun, sandık geliyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli iktidarın yalanlamasına karşın erken seçimin ‘yolda’ olduğu mesajını verdi, “Hazır olun, sandık geliyor” dedi.

Kayyum protestosuna dönüşen Diyarbakır’daki 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ‘erken seçim’ açıklamasında bulundu.

Temelli, “2023’e kadar seçim yok diyor, sandık bize geliyor, hazır olun yoldaşlarım” diyerek erken seçim mesajı verdi.

31 Mart seçimlerini hatırlatan Temelli, “Nasıl ki o zaman kayyumları süpürüp attık, şimdi de bunların tümünden ülkeyi kurtaracağız” diye konuştu.

Erken seçim tartışmaları

İktidar cephesi erken seçim iddialarını yalanlasa da seçim ihtimali gündemde.

Ağustos ayında olağanüstü kurultayı öncesi MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Partililere “geri dönün” çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesi sonrası gelmişti.

Mesajın ardından İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Herkes soruyor ‘neler oluyor’ diye. Kasım’da seçime hazırlanın” demişti. Buna karşın Bahçeli ise erken seçim tartışmalarına ilişkin “Türkiye’nin ihtiyacı yok” açıklamasında bulunmuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yaptığı “PKK’ya terör örgütü diyemeyen Meclis’teki uzantılarına sandıkta gereken dersi verelim” konuşması da erken seçim mesajı olarak yorumlanmıştı.

Previous post
Edirne'de mültecileri taşıyan araç devrildi: 14 kişi yaralandı
Next post
Pablo Larraín’in yeni filmi 'Ema’dan ilk fragman yayınlandı