Ana SayfaGüncelToplantı ‘sempatik bir havada’ geçmiş: Erdoğan’la İmamoğlu arasında ‘israf’ esprisi

Toplantı ‘sempatik bir havada’ geçmiş: Erdoğan’la İmamoğlu arasında ‘israf’ esprisi

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Selvi, büyükşehir başkanları ve HDP’li belediyelere atanan üç kayyum ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında geçen bir diyalogu aktardı. İmamoğlu’nun oturduğu koltuk kırılınca Erdoğan’ın İBB Başkanı’na “İsraf yaptın, koltuğu kırdın. Kırılan koltuğun parasını ödeyeceksin” dediğini yazan Selvi, bu diyalogun ikili arasında “sempatik bir hava” yarattığını kaydetti.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 büyükşehir belediye başkanı ve HDP’li belediyelere kayyum olarak atanan üç vali ile dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Erdoğan toplantı öncesi yaptığı konuşmada, daha önce Diyarbakır’da yerlerine kayyum atanan HDP’li eşbaşkanları ziyareti ve işten çıkarmalar üzerinden hedef aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na isim vermeden eleştiri getirmişti.

Basına kapalı toplantıda ise neler yaşandığı merak konusu. İktidara yakın isimlerden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Toplantıdan anekdotlar aktaran Selvi, “Erdoğan ile İmamoğlu arasında hangi diyalog yaşandı?” başlıklı yazısında, ikili arasında geçen diyalogu anlattı.

Selvi’nin aktardığına göre; toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun oturduğu koltuk kırılmış. CHP’li başkanlar Tunç Soyer ile Yılmaz Büyükerşen, İmamoğlu’nu kollarından tutarak düşmesini önlemiş.

İmamoğlu, “Burada da koltuğa ağır geldik” deyince, salondan kahkahalar yükselmiş. İmamoğlu’na getirilen ikinci koltuğun ayağı da sallanınca hemen değiştirilmiş.

İmamoğlu, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönerek, “Efendim illa ikinci sandalyede işi sağlama alacağız” demiş. İkinci bir kez gülüşmüşler.

Erdoğan da “Bu devlet malı. İsraf yaptın, koltuğu kırdın. Borcun var. Kırılan koltuğun parasını ödeyeceksin” diye karşılık vermiş.

Selvi’nin aktarımına göre bu diyalogla “sempatik bir hava” oluşmuş.

HDP’siz toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 büyükşehir belediye başkanı ve HDP’li belediyelere kayyum olarak atanan üç vali ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün bir araya geldi.

Toplantıda AKP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 10 CHP’li belediye başkanıyla bir MHP’li başkan da yer aldı.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP’li Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları’nın yerine ise bu belediyelere kayyum olarak atanan valiler toplantıya katıldı.

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Çin’de temasları olduğu için toplantıda yer almadı.

Toplantı öncesinde belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, “Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, sandıktan çıkan iradeye herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır” dedi.

Erdoğan, “Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

Previous post
Çorlu tren katliamı davasında mahkemeden yeni bilirkişi kararı
Next post
İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde yine aday olacağını açıkladı