Ana SayfaDünyaTrump, Taliban ile yapılan ‘prensip anlaşmasını’ iptal etti

Trump, Taliban ile yapılan ‘prensip anlaşmasını’ iptal etti

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, Taliban’la yapılan ‘prensip anlaşmasını’ iptal ettiğini açıkladı.

ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, geçtiğimiz hafta Taliban ile Katar’da yapılan 9 turluk barış görüşmelerinin ardından beklenen ‘prensip anlaşmasının’ gerçekleştiğini duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban’ın gerçekleştirdiği bir saldırının ardından örgütle yapılan ‘prensip anlaşmasını’ iptal ettiğini açıkladı.

Afganistan’daki ABD askerlerinin bir bölümünün çekilmesi konusunda varılan anlaşmanın iptaline neden olan saldırıda biri ABD askeri 12 kişi yaşamını yitirdi.

ABD başkanı, Twitter’dan yaptığı açıklamada, önemli Taliban liderlerinin ve Afganistan devlet başkanının bugün gizlice ve ayrı ayrı ABD’ye Camp David’e kendisiyle buluşmaya geldiklerini, fakat saldırı nedeniyle toplantıyı iptal ettiğini söyledi.

Trump’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Neredeyse kimsenin haberi olmadan önemli Taliban liderleri ve Afganistan Devlet Başkanı pazar günü benimle gizli bir buluşma için Camp David’e geliyorlardı. Bu gece ABD’ye geleceklerdi. Maalesef Kabil’de çok çok önemli askerlerimizden birini ve 11 kişiyi öldüren saldırıyı üstlendiler toplantıda ellerini güçlendirmek için.”
“Kim pazarlık konumunu güçlendirmek için bu kadar insan öldürür ki? Güçlendiremediler, daha da kötüleştirdiler! Eğer bu barış görüşmeleri sırasında ateşkes yapamıyorlarsa ve 12 masum insanı öldürebiliyorlarsa, muhtemelen anlamlı bir anlaşma için pazarlık yapacak güçleri de yoktur zaten. Daha kaç yıl savaşmak istiyorlar?”
Previous post
Türkiye-ABD ortak devriyesi başladı
Next post
76. Venedik Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu