Ana SayfaGüncel“Türk’ün terörle alakası yok” diyen Arınç’a AKP Grup Başkanvekili’nden tepki

“Türk’ün terörle alakası yok” diyen Arınç’a AKP Grup Başkanvekili’nden tepki

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç’ın yerine kayyum atanan HDP’li Türk için “Terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” demesine tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Turan, “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasını ‘yasal’ olduğunu savunmuş, ancak görevden alınan HDP’li Ahmet Türk için ise ‘terörle ilgisi yok’ yorumunu yapmıştı.

Arınç, “Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk’ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” demişti.

Arınç’ın HDP’li Türk hakkında yaptığı açıklamalara ise AKP kanadından tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu” diyerek YİK üyesi Arınç’a çıkıştı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya gelen AKP’li Turan, yaptığı açıklamada “Hiç kimse bana ‘Ahmet Türk terörle iltisaklı değil’ demesin. O yaşa gelmiş bir insan, Ahmet Türk hiç şimdiye kadar PKK’ya bir tek laf etmiş mi?” ifadelerini kullandı.

Turan, Diyarbakır’da HDP il binası önünde çocukları için oturma eyleminde olan ailelere ilişkin herhangi bir destekte bulunmadığını belirttiği Arınç’ın adını anmadan “devlet tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyerek yoluna devam edecek kardeşim. Kim bozuyorsa gereği yapılacak” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kübra Aşkan'ı öldüren Davut Demir duruşmada 'mağdur rolü' yaptı
Sonraki Haber
Demirtaş'a verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi