Ana SayfaGüncelTutuklu askeri öğrencilerin anneleri AKP önünde oturma eylemine başladı

Tutuklu askeri öğrencilerin anneleri AKP önünde oturma eylemine başladı

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin anneleri, AKP İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladı. Anneler, polislerin, oturmalarına ve açıklama yapmalarına izin vermediklerini söyledi.

Bazı ailelerin, çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ederken, benzer bir eylem de İstanbul’daki AKP İl Binası önünde başlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin anneleri AKP binası önünde oturma eylemi yapıyor.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, 15 kişilik bir grup il binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi ancak polisler izin vermedi.

Çocukları dört yıldır tutuklu yargılanan annelerden Ayten Güleşçi, basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini söyleyerek taleplerini açıkladı:

“Bugün itibarıyla AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladık. Fakat bize müdahale ediliyor. Basın açıklaması yapmamız engellendi. Biz hakkımızı, özgürlüğümüzü istiyoruz.
“Karşımızda bir yetkili istiyoruz. Bizim tek talebimiz çocuklarımızın artık özgür bırakılması. Sesimiz duyulsun. Yetkililer gelene kadar burada oturmaya niyetliyiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emine Bulut'un adı ve son sözü Fransa'da Louvre'un piramitlerinde
Sonraki Haber
Hasta tutuklu, eski BDP yöneticisi Mustafa Akyol yaşamını yitirdi