Ana SayfaGüncelTutuklu sanatçı Hozan Cane’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” davası

Tutuklu sanatçı Hozan Cane’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” davası

HABER MERKEZİ – Hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen sanatçı Hozan Cane, bu kez de “Cumhurbaşkanına hakaret”ten yargılanmaya başladı.

Almanya vatandaşı olan Kürt sanatçı Hozan Cane, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim çalışmaları kapsamında gittiği Edirne’nin Enez ilçesinde gözaltına alınıp, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kasım 2018’de görülen davada Cane’ye “örgüt üyeliği” iddiası ile 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Hozan Cane adıyla tanınan ses sanatçısı Saide İnaç hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle bir dava daha açıldı.

DW Türkçe’ye konuşan Cane’nin avukatı Nevroz Akalın, müvekkilinin Facebook sayfasında paylaşılan bir Erdoğan karikatürü nedeniyle yeniden yargılanmaya başladığını söyledi.

Söz konusu Facebook sayfasının müvekkiline ait olmadığını, dolayısıyla paylaşımla ilgisinin de bulunmadığını vurgulayan Akalın, şunları söyledi:

“Müvekilim bir sanatçı. Sosyal medyada kendine ait hesapları var. Ama kendisinin açmadığı, onun bilgisi dışında açılan hesaplar da var. Birçok sanatçı adına başkaları tarafından açılmış sayfalar mecvut. Müvekkilime ait olmayan bir sayfada Erdoğan’a benzetilen bir karikatür paylaşılmış.”

Müvekkiline isnat edilen suçlamayla ilgili somut kanıtların olmadığını vurgulayan avukat Akalın, “Eğer buna rağmen bir ceza verilirse, bunun iki yıldan az olmasını bekliyoruz. Bu durumda ceza ertelenir. Yani mevcut mahkumiyet süresinin üzerine eklenmez” dedi.

Cane hakkında “örgüt üyeliği”nden verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasına itiraz ettiklerini de vurgulayan Nevroz Akalın, temyiz başvurusunun Yargıtay’da incelenmesinin sürdüğünü belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dorian Kasırgası: Bahamalar'ın ardından ABD'nin doğu kıyılarında etkili oluyor
Sonraki Haber
Zimbabve'nin eski lideri Robert Mugabe hayatını kaybetti