Ana SayfaGüncelTuzla’da kimya fabrikasında yangın: Yaralılar var

Tuzla’da kimya fabrikasında yangın: Yaralılar var

HABER MERKEZİ – İstanbul Tuzla’da bulunan bir kimya fabrikasında çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen ikisi itfaiye personeli olmak üzere yedi kişi hastaneye kaldırıldı. Ayrıca yangın sırasında yaşanan patlamada ise iki itfaiyeci yaralandı.

İstanbul Tuzla’daki Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesi’ndeki Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann fabrikasında yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın nedeniyle fabrikada çalışanlar tahliye edildi.

Saat 11.40 sıralarında başlayan yangını söndürmek için bölgeye gelen bir itfaiye aracı da patlamalar nedeniyle yandı. Araçtaki yangın söndürüldü.

Ayrıca fabrika çevresinde bulunan kimi araçlar da yangın nedeniyle alev aldı.

Patlama yaşandı

Yangın nedeniyle fabrika binasında bir patlama da meydana geldi.

Şiddetli patlamanın etkisiyle içinde kimyasal madde bulunduğu belirtilen iki tankerden biri yoldaki itfaiye araçlarının yanına, diğeri ise boş araziye düştü.

Patlamada yaralanan iki itfaiyeci Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

Ayrıca patlama sırasında çevreye kimyasal malzeme ve metal parçaları da savruldu.

Valilik’ten açıklama

İstanbul Valiliği, Tuzla’daki yangında yedi kişinin dumandan etkilendiğini, iki itfaiyecinin de patlamada yaralandığını açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan 2’si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi etkilenerek hastaneye sevk edilmiş, yapılan ayakta müdahale sonrası taburcu edilmişlerdir.
“Ayrıca fabrika içerisindeki bir kazanın infilak ederek itfaiye aracına isabet etmesi neticesinde yaralanan 2 itfaiyecimiz de 112 ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir.
“Yangının başlangıcından beri halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir duruma rastlanmamıştır.”

İmamoğlu’ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gece saat 10.30 sularında yaptığı açıklamada yangının söndürüldüğünü bildirdi.

“İtfaiyemiz, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yangını büyük bir özveriyle çalışarak söndürdü. Yangın sırasında meydana gelen patlamada yaralanan İtfaiye erlerimizden Yusuf Tüysüz taburcu edildi, Nebi Polat’ın ise tedavisi devam ediyor. Dileğimiz bir an önce sağlığına kavuşması.”
Previous post
Kemikleri bulunan kişi için “sağ”, JİTEM için “var ama yok” denildi
Next post
Soma'da maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti