Ana SayfaGüncelUlaş Yurdakul’un linç edilerek öldürülmesini ortaya çıkaran avukata dava

Ulaş Yurdakul’un linç edilerek öldürülmesini ortaya çıkaran avukata dava

HABER MERKEZİ – Irkçı bir grup tarafından cezaevinde öldürülen Ulaş Yurdakul’un linç edilmesine ilişkin delilleri ortaya çıkaran Yurdakul ailesinin avukatı Hakan Günaslan’a ‘gizliliği ihlal’den dava açıldı.

Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Ulaş Yurdakul’un ırkçı bir grup tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin lincin telefon dökümünü, ifade tutanaklarını ve koğuş fotoğraflarını basınla paylaştığı iddiasıyla Yurdakul ailesinin avukatı Hakan Günaslan’a dava açıldı.

İddianamede, “Soruşturma evresindeki işlemin içeriğinin açıklanması suretiyle suçlu sayılmama karinesinden yararlanma hakkının ihlal edildiği” öne sürüldü.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Günaslan ifadesinde, haberin yayınlanmasından sonra tanıkların ifade değiştirerek, olan biteni anlattıklarını ve kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırıldığını, cezaevi görevlilerine dava açıldığını anlattı.

Avukat Hakan Günaslan

Günaslan’ın avukatı Keleş Öztürk, müvekkilinin açıklama yaptığı tarihte dosyada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini anlatarak, ihlal edilecek bir gizlilik olmadığını savundu.

Dosyadaki evraka erişen tek avukatın Günaslan olmadığını da kaydeden Öztürk, “Çok önemli dosyalarda bugüne kadar çarşaf çarşaf ifadeler yayınlandı. Açılan dava hukuka aykırıdır” dedi.

Günaslan’ın yaptığı basın açıklamasından sonra Adalet Bakanlığı inc eleme başlatmış, dört tutukluya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, biri cezaevi müdürü olmak üzere cezaevindeki 11 görevliye dava açılmıştı.


Adli değil siyasi: Cezaevi yönetimi ‘yol verdi’, Ulaş Yurdakul Kürt olduğu için linçle öldürüldü

Previous post
Hindistan'dan Bolivya'ya: Fotoğraflarla "Küresel İklim Grevi"
Next post
4'üncü kez kansere yakalanan Neslican Tay hayatını kaybetti