Ana SayfaGüncelVan Valiliği işkence soruşturmasına izin vermedi

Van Valiliği işkence soruşturmasına izin vermedi

HABER MERKEZİ – Van’ın İpekyolu ilçesinde yapılan ev basınında ve gözaltında sistematik işkenceye maruz kalan Şahin ailesi üyelerinin suç duyurusu üzerine 66 polis hakkında “Görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla başlatılmak istenen soruşturma Van Valiliği tarafından reddedildi.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde 14 Temmuz 2018 tarihinde yapılan ev baskınında Ayfer, Abdulbaki, Ayhan, Abdullah ve 16 yaşındaki çocukları ile Şehriban Mamuk ve Dilan Görür gözaltına alınarak, 4 gün boyunca Van TEM ile Çocuk Şube’de tutulmuştu.

Ev baskınında ve gözaltında sistematik olarak işkence ve kötü muameleye maruz kalan Şahin ailesinden beş kişi tutuklanmıştı.

Van Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, aile bireyleriyle görüşerek işkenceyi raporlaştırmış ve kamuoyuna duyurmuştu.

Raporda, aile fertlerinden 16 yaşındaki çocuğun kafasının kırıldığı belirtilmişti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre 16 yaşındaki çocuğun işkenceye maruz bırakılmasının ardından avukatları, “Görevi kötüye kullanmak” nedeniyle 66 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu kabul eden Cumhuriyet Başsavcılığı, Van Valiliği’ne yazı göndererek, 66 polis hakkında soruşturma izni istedi.

Bu isteği reddeden valilik, çocuğa uygulanan işkence için “rutin kolluk kuvvetlerinin kanunların kendilerine verdiği yetkiye dayanarak kademeli, orantılı güç kullandığı” ifadelerini kullandı.

Polisin F. Şahin’i darp etmediğini ve çocuğun “memurlara mukavemet ettiğini” iddia eden valilik, soruşturmaya izin vermedi.

Valiliğin soruşturmaya izin vermemesi üzerine Şahin ailesi avukatları, Erzurum İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi, 40 yaralı var
Sonraki Haber
Eskişehir'de iş cinayeti