Ana SayfaGüncelVeliler: Yasalar ve zihniyet cinsel istismarı meşrulaştırıyor

Veliler: Yasalar ve zihniyet cinsel istismarı meşrulaştırıyor

HABER MERKEZİ – Ümraniye’de Fıkıh-Der’e ait yatılı kurstaki altı öğrencinin cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştiren Öğrenci Veli Derneği, istismarı meşrulaştıran yasaların geri çekilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu ve eğitmen olan üç kişinin çok sayıda öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı.

İstismara ilişkin üç erkek öğretmen tutuklanmıştı.


Ümraniye’de bir Kuran kursunda çocuklara cinsel istismar ve şiddet


Öğrenci Veli Derneği’nin İzmir Karşıyaka Şubesi konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Giderek artan cinsel istismara vakalarına dikkat çekilen açıklamada, “2016 verilerine göre 83 bin 552 çocuk istismarı dosyasının mahkemelerde bekliyor olması bunun en önemli göstergesidir” denildi.

İstismara uğrayan çocukların çoğunun aileleri tarafından dahi yalnız bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstismara uğrayan çocukların ailelerinin birçoğu, bu olayın kendileri için utanç vesilesi olduğunu düşünerek ya susuyor, veya “böyle bir şey yok, çocuğumuz yalan söylüyor diyerek olayı kapatmak istiyor, ya da parayla, tehditle susturuluyor.”
“Ruhu örselenmiş, hayatı karartılmış olan bu çocuklarımız, aile desteğine ve şefkatine ihtiyaç duyduğu tam da bu dönemde, ailesi tarafından bile yalnız bırakılıyor ve yaşamı boyunca bu travmayla baş başa kalıyor.”

“Susmak suça ortak olmaktır” denilen açıklamada, “Sistematik hale gelmiş olan taciz ve tecavüz olayları, münferitmiş gibi gösterilerek suç bir kişinin üzerine yıkılmakta, bu kişilere de ödül gibi cezalar verilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İstismar vakaların da tek suçun failde olmadığını belirten dernek, bunu destekleyen zihniyet ve meşrulaştıran yasalara da vurgu yaptı.

“Halbuki istismar olaylarının suçlusu sadece istismarı gerçekleştirenler değildir. Asıl suçlular “bir defadan bir şey olmaz!” diyen, küçük yaşta evliliği yasallaştıran, tecavüzcüyü koruyan ve tecavüzü meşrulaştırmaya çalışan zihniyettir.
Asıl suçlular “Yaşın hiçbir önemi yoktur, çocuk yaşta evlilik yapılır!” diyen, çocukları ve kadınları birer cinsel nesne olarak gören/gösteren zihniyettir. Asıl suçlular “Bir babanın kızına şehvetle sarılması, karısıyla arasındaki nikahı bozmaz!” diyerek fetvalar veren, kendilerini “hoca, din alimi” diye nitelendiren sapık zihniyetli din bezirganları ve onları hoş görenlerdir.
Milli Eğitim Bakanına ve tüm siyasilere sesleniyoruz! Bu olaylar karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır; Tarikat, cemaat ve dini vakıflarla imzalanan protokolleri iptal edin!
Erken yaşta evlilik çocuğa karşı cinsel şiddettir.
Erken yaşta evlilik yasası tecavüzleri meşrulaştırmaktır.
Bu yasaların çıkması çocuklarımızın hayatını tehlikeye sokmaktadır.
Tecavüze uğrayan çocuğun, tecavüzcüsüyle evlendirilmesinin önünü açan ve tecavüzcüyü koruyan
yasayı geri çekin.
En değerli varlığımız olan çocuklarımızın hayatlarının karartılmasına izin vermeyeceğiz.”