Ana SayfaGüncelYeni bir ülkede kök salmanın zorluğu beyazperdede: “Eşanlamlılar”

Yeni bir ülkede kök salmanın zorluğu beyazperdede: “Eşanlamlılar”

HABER MERKEZİ – Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’ya layık görülen “Eşanlamlılar”, İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlattığı bir hikaye. Cuma günü vizyona girecek olan film, yeni bir ülkede kök salmanın zorluğunu ele alıyor.

Anaokulu Öğretmeni (The Kindergarten Teacher) filminin özgün versiyonunun yönetmeni olarak tanıdığımız İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in yeni filmi Eşanlamlılar (Synonymes) 13 Eylül Cuma günü vizyona giriyor.

Dünya prömiyerini yaptığı 69. Berlin Film Festivali’nde hem Altın Ayı’yı hem de FIPRESCI Ödülü’nü kazanan Eşanlamlılar, yönetmen Lapid’in hayatından izler taşıyor.

Film, İsrail’den Fransa’nın başkenti Paris’e göç eden ve kimliğini tamamen reddeden Yoav’ı merkezine alıyor.

Eşanlamlılar‘ın başkarakteri Yoav, hiç hazzetmediği ülkesi İsrail’den, sonuna kadar benimsemeye karar verdiği Paris’e taşınır.

Kökenlerini silmek, Fransız olmak, Père Lachaise mezarlığına gömülmek ister ama özü, bedenindedir, çifte kimliği onu hiç bırakmaz.

Yönetmen Lapid, kazandığı Altın Ayı’yı filmin kurgusunda da çalışan, “en yakın sanatsal ortağım” dediği, hayatını yakın zamanda kaybeden annesi Ara Lapid’e ithaf etmişti.

Yoav’ı Tom Mercier‘in canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ise Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte, Uria Hayik ve Olivier Loustau gibi isimler yer alıyor.

Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girecek olan filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Berlin Film Festivali: Altın Ayı, İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in oldu