Farah Zeynep Abdullah: Musa Orhan şerefsizdir, sistem de onun yanındadır

Farah Zeynep Abdullah: Musa Orhan şerefsizdir, sistem de onun yanındadır

Ezgi Mola’ya hakaret gerekçesiyle verilen cezaya tepki gösteren Farah Zeynep Abdullah, “Net olan tek şey Musa Orhan’ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistemin de onun yanında olduğu” dedi.

Ezgi Mola’ya İpek Er’e cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Musa Orhan’a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle ceza verilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çok sayıda isim Mola’ya verilen cezaya karşı mesajlar verirken bir tepki de oyuncu Farah Zeynep Abdullah’dan geldi. Zeynep Abdullah, Orhan hakkında “Net olan tek şey Musa Orhan’ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistemin de onun yanında olduğu” dedi.

Ne olmuştu?

Batman’ın Beşeri ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakıp, ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuksuz yargılaması sürerken, ona tepki gösteren oyuncu Ezgi Mola hakkında dava açılmıştı.

Mola, Orhan’ın önce tutuklanıp ardından serbest bırakılmasına 20 Ağustos 2020’de Twitter üzerinden, “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin” diyerek tepki göstermişti.

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Mola hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından Mola’dan özür dilemesi istenmiş bunu kabul etmeyen oyuncu hakkında da 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘basit yargılama’ usulüyle duruşmasız olarak görülen davada kararını açıkladı. Mahkeme, sanatçıya ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 90 günlük adli para cezası verdi.

HABER MERKEZİ