HDK ‘Emek Forumu’ düzenleyecek

HDK ‘Emek Forumu’ düzenleyecek

“Emek Forumu” ile direnen işçileri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten HDK Emek Meclisi Üyesi Ercan Timtaş, “Birleşik mücadele alanlarını oluşturmaya çağırıyoruz. Bizim örgütlenmekten mücadele etmekten başka bir şansımız yok” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, “Emekçiler direniyor, örgütleniyor, kazanıyor” şiarıyla yarın İstanbul Avcılar’da bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Emek Forumu” düzenleyecek. Saat 14.00’te başlayacak ve iş yerlerinde direnen işçilerin katılacağı forumda, emekçilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

Yapılacak foruma dair değerlendirmelerde bulunan HDK Emek Meclisi üyesi ve tekstil işçisi Ercan Timtaş, işçi direnişlerinin sözünü söyleyebileceği bir kürsü kurmayı amaçladıklarını belirtti.

Sınıf bilincine sahip olanlara büyük iş düştüğünü ve emek örgütlerinin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Timtaş, “Bunu sağladığımız anlamda emekçi halkların iktidara geldiği bir toplum biçimi, gerçek anlamda demokratik bir yaşamı örgütleyebilir. Buraya varabilir ve buraya varmaması için bir engel yok. Sorun sadece bizim dağınık durmamız” diye belirtti.

Foruma davet

Yaşamın her alanında örgütlü olunması gerektiğini sözlerine ekleyen Timtaş, “İşçi sınıfına emekçi halklarımıza çağrımızdır. Birleşik mücadele alanlarını oluşturmaya çağırıyoruz. Bizim örgütlenmekten mücadele etmekten başka bir şansımız yok. Ya sessiz kalacağız, boynumuzu eğeceğiz, ya da direneceğiz. Bütün işçileri emek forumuna davet ediyoruz” dedi.