Ana SayfaManşet2 kadın öğrencinin kaçırıldığı KYK yurdunda protesto: Can güvenliğimiz yok

2 kadın öğrencinin kaçırıldığı KYK yurdunda protesto: Can güvenliğimiz yok

Zonguldak’ta KYK'ya bağlı yurtta kalan kadın öğrenciler, son 4 günde 2 kadın arkadaşlarının kaçırıldığını belirterek, eylem yaptı. Can güvenlikleri olmadığını belirten kadınlar, yurt yönetiminin olayın üzerine kapatmaya çalıştığına dikkat çekti

HABER MERKEZİ – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim gören bin 600 kadın öğrencinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Nesibe Hatun Yurdu’nda kalan kadınlar öğrenciler, dört gün içinde iki kadın öğrencinin kaçırıldığını belirterek protesto eylemi yaptı.

Kozlu ilçesinde bu yıl açılan Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu’nda kalan bir kadın öğrenci, 7 Ekim’de tanıdığı bir erkek tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldı. Polisin bir gün sonra yakaladığı kişi, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Yurtta dün gece saatlerinde bir kadının daha otomobille kaçırıldığı iddiaları üzerine öğrenciler yurdu boşaltı. 4 günde 2 kadının kaçırıldığını ve can güvenliklerinin olmadığını belirten kadınlar, alkışlar ve sloganlarla yurt yönetimini protesto etti.

Yurt önünde açıklama yapan öğrenciler, yurt yönetiminin  konunun üzerini kapatmaya çalıştığını belirtti. Kadınlar, sosyal medya üzerinden de yurt yönetimine tepki göstererek yurt müdürünün olaya ilişkin, “Onlar da kuyruk sallamasaymış” ifadelerini paylaştı.