Ana SayfaÇalışma Yaşamı9 ayda 76 göçmen işçi yaşamını yitirdi

9 ayda 76 göçmen işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2016 yılının ilk 9 ayında en az 76 göçmen işçi yaşamını yitirdiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), iş cinayetleri sonucu yaşamını yitiren göçmen işçilere ilişkin hazırladığı raporu yayınladı. Rapora göre, 2016 yılının ilk 9 ayında en az 76 göçmen işçi yaşamını yitirdi.

Rapora göre Türkiye’deki göçmen işçi ölümlerinde ilk sırada Suriyeli işçiler yer alıyor. İş cinayetlerinde hayatını kaybeden göçmen işçiler arasında Afgan, Gürcü, Ukraynalı, İranlı, Özbek, Azeri, Bulgar, Çinli, Koreli, Litvanyalı, Rus, Sırp ve Türkmen işçiler yer alıyor.

Rapora göre, 2013 yılında 22, 2014 yılında 53, 2015 yılında 67 ve 2016 yılının ilk 9 ayında 76 göçmen işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Raporda, göçmen işçilerin ölüm nedenlerinden bazıları şu şekilde sıralandı: “İnşaatlarda yüksekten düşmeler, uygun olmayan taşıma araçlarında yollara savrulmalar, aşırı-yoğun-fazla çalışma ve yaşam koşulları nedeniyle kalp krizleri gibi nedenler öne çıkıyor. Diğer yandan işyerlerinde kayıtsız çalışan göçmen işçiler iş cinayetleri sonrası ya yakınını görmeye geldi ve tesadüfen düştü deniyor ya da cenazeleri sokağa bırakılıyor.”

Göçmen işçilerin en çok yaşamını yitirdiği yerler ise sırasıyla;  İstanbul,  Adana, Elazığ, Konya,  Urfa ve Antalya.