Ana SayfaGüncelAnkara’da 45 gün boyunca bütün toplantı, gösteri ve mitingler yasaklandı

Ankara’da 45 gün boyunca bütün toplantı, gösteri ve mitingler yasaklandı

Ankara Valiliği, 'güvenlik' gerekçesiyle kentte 45 gün boyunca her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü yasakladı.

Ankara Valiliği, ‘güvenlik’ gerekçesiyle 30 Kasım tarihine kadar kentteki her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü yasakladı.

Valilik internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada yasağa gerekçe olarak kentte düzenlenebilecek olası saldırıları gösterdi, “Özellikle insanların toplu olarak bulundukları açık ve kapalı alanlarda toplantı, gösteri yürüyüşleri ve benzeri faaliyetlerde eylem yapılmak istendiği tahmin edilmektedir” dedi.

Açıklamada, Ankara il sınırları içinde; yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile oyun, temsil, açıklama ve çeşitli şekillerdeki gösterilerin 2935 sayılı OHAL Kanunu’na dayandırılarak yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının umuma açık alanlarda yapacağı etkinliklerin, Valilik iznine tabi olduğu, emir ve yasaklamalara uyulmaması halinde, adli ve idari işlem yapılacağı da belirtildi.

Bugün (17 Ekim) itibariyle başlayan yasak 30.11.2016 tarihine kadar uygulanacak.

Ankara Valiliği, en son 10 Ekim Katliamı anmasına, KESK’in 15 Ekim eylemlerine de izin vermemiş, etkinlikleri benzer gerekçeler ile yasaklamıştı. Valilik, en son aşure etkinliğini de aynı gerekçe ile yasaklamış, tepkiler üzerine yasağı geri çekmek zorunda kalmıştı.