Ana SayfaGüncelAnkara’da operasyon: Bir IŞİD üyesi öldürüldü

Ankara’da operasyon: Bir IŞİD üyesi öldürüldü

Ankara'da bir eve düzenlenen operasyonda, IŞİD üyesi olduğu belirtilen bir kişi öldürüldü. Öldürülen kişinin hedefinin 29 Ekim ve 10 Kasım törenleri olabileceği açıklandı.

Ankara’da IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir kişinin olduğu eve operasyon düzenledi. Eryaman’da düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada IŞİD üyesi olduğu belirtilen bir kişi öldürüldü. Söz konusu kişinin ‘intihar eylemcisi’ olduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, öldürülen kişinin 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Topacak, öldürülen kişinin Anıtkabir civarında şüpheli şekilde 3 defa görüldüğünü, eski Meclis binası civarında da ‘hareketlerinin tespit edildiğini’ ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise ”Güvenlik güçlerimiz çok önemli bir izleme ve istihbarat sonucunda bir DEAŞ mensubunu daha etkisiz hale getirdiler” açıklamasında bulundu.

Soylu da Vali’nin öldürülen kişinin eski Meclis binası ve Anıtkabir ile ilgili bir takım keşifler yaptığını doğruladı.

Öldürülen kişinin 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı A.B. olduğu belirtildi.

‘Yasak, 29 Ekim ve 10 Kasım için geçerli değil’

Öte yandan Ankara Valiliği, kentteki toplantı ve gösteri yürüyüşlerine getirilen yasağın 29 Ekim ve 10 Kasım etkinliklerini kapsamadığını da duyurdu.

Ankara Valiliği, ‘güvenlik’ gerekçesiyle kentte 30 Kasım’a kadar her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü yasakladığını açıklamıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda da IŞİD’in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep’te eylem düzenleme riskinin yüksek olduğu ve metro, otobüs, deniz araçları, köprü geçişleri, otogarlar ve havaalanlarının hedef alınabileceği belirtilmişti.