Ana SayfaGüncelAyşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu için yakalama kararı

Ayşegül Terzi’ye saldıran Çakıroğlu için yakalama kararı

Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Maslak’ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için saldıran ve 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Abdullah Çakıroğlu, ilk duruşmada tahliye edilmiş, savcılık bu tahliyeye itiraz etmişti.

Saldırgan Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine yapılan itiraz kabul edildi.

Çakıroğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Ne oldu?

Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, 12 Eylül’de çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söylemişti.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’nu tespit etmiş ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etmiş ve verdiği ilk ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demişti.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kadınların tepkileri üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmış ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklanmıştı.

Ancak önceki gün Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.