Ana SayfaGüncelCumhuriyet’e operasyon: Yönetici ve yazarlar hakkında gözaltı kararı

Cumhuriyet’e operasyon: Yönetici ve yazarlar hakkında gözaltı kararı

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara ve Güray Öz gözaltına alındı. Gazetenin birçok yönetici ve yazarı hakkında gözaltı kararı var.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya ile Güray Öz gözaltına alındı.

Gazetenin danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel gözaltına alındı. Muhasebe müdürü Günseli Özaltay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerin adreslerinde aramalar yapılıyor.

Hakkında gözaltı kararı olan isimler

Akın Atalay, Aydın Engin, Bülent Utku, Can Dündar, Eser Sevinç, Murat Sabuncu, Musa Kart, Müslüm Özışık, Mustafa Kemal Güngör, Nebil Özgentürk, Hakan Kara, Turhan Günay, Hikmet Çetinkaya, Güray Öz, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Günseli Özaltay.

Gözaltı gerekçesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada  gazetecilerin gözaltı gerekçesi olarak “FETÖ/PDY ve PKK/KCK  örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiası gösterildi.

Gizlilik kararı

Cumhuriyet Gazetesine yönelik başlatılan soruşturmaya gizlilik getirildi. Karar dünün, 30 Ekim 2016’nın tarihini taşıyor.

cumhuriyet

Dündar: Son kaleye saldırıyorlar

Can Dündar, Twitter hesabından paylaştığı mesajda gözaltı kararlarına tepki göstererek “‘Son kale’ye saldırıyorlar” dedi.

Basın meslek örgütlerinden çağrı        

Gözaltı kararlarına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekilleri, gazete binasına giderek kararları protesto etti.

Cumhuriyet gazetesi önündeki protestoda HDP heyeti de yer aldı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan “Yenikapı ruhu hepimiz için artık bir tuzruhu haline gelmiştir” dedi.

Operasyona tepki gösterenler gazete önünde toplanıyor.

Basın meslek örgütleri de gazete önünde biraraya gelme çağrısı yaptı.

Dündar ve Gül tutuklanmıştı

Cumhuriyet gazetesinde 29 Mayıs 2015MİT’e ait olduğu belirtilen TIR’larla IŞİD ve El Nusra’ya  silah taşınması iddiasıyla ilgili yaptığı haber nedeniyle gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkında “casusluk” iddiasıyla dava açılmıştı.

Dündar ve Gül, 27 Kasım 2015 tarihinde tutuklanmıştı.

Bir süre tutuklu kalan Dündar ve Gül tahliye edildikten sonra İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Dündar beş yıl 10 ay, Erdem Gül beş yıl hapis cezası almıştı.

  Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabuncu gözaltına alındı