Ana SayfaGüncelDemokrasi İçin Birlik buluşması 23 Ekim’de İstanbul’da

Demokrasi İçin Birlik buluşması 23 Ekim’de İstanbul’da

Demokrasi İçin Birlik Hareketi 23 Ekim'de "Demokrasi için Birlik” buluşması düzenleyecek.

HABER MERKEZİ – CHP eski milletvekili ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen’in, “Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Hareketi, 23 Ekim’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde  “Demokrasi için Birlik” buluşması gerçekleştirecek.

Demokrasi İçin Birlik Hareketi’nde içerisinde aralarında Levent Tüzel, Hasip Kaplan gibi HDP eski milletvekilleri, insan hakları aktivisti eski parlamenter Akın Birdal, CHP eski Milletvekili Melda Onur gibi isimlerin yanı sıra birçok aydın ve emek meslek örgütü temsilcisi bulunuyor.

Demokrasi Buluşması konusunda DİHA’ya konuşan HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan, buluşmaya, DİSK, KESK, TTB başta olmak üzere çok sayıda sendika ve STK ile siyasi partileri de davet ettiklerini anımsatan Kaplan, herkesi 23 Ekim’de yapacakları “demokrasi buluşmasına” çağırdı.

Kaplan, Türkiye’de 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte gelişen baskı ortamına dikkat çekerek, “Demokrasiye hava kadar, su kadar ihtiyacımız var. Her türlü muhalif sesin yok edilmeye çalışıldığı, hukuksuzluğun egemen olduğu bir ortamda başkanlık sistemi adı altında son demokratik kazanımlara da göz dikiliyor. Yoksullaşma, işsizlik, doğa ve kent kıyımı ülke kocaman bir hapishaneye dönüştürülerek örtülmeye çalışılıyor. Bunların hepsi bize, katılımcı bir demokrasi için ortak ilkeler etrafında buluşmamızı elzem kılıyor” dedi.

 

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aile Bakanı: 'Türk kadını adam gibi ölmesini çok iyi bilir'
Sonraki Haber
Necmiye Alpay: Yürekli düşünün, gerçekliğe bağlı kalın