Ana SayfaPolitikaDemokrasi İçin Birlik buluşması başladı

Demokrasi İçin Birlik buluşması başladı

“Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Hareketi, İstanbul'da toplandı. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan CHP eski Milletvekili Binnaz Toprak, “Önemli olan birleşmemizdir, o zaman başarı sağlarız" dedi.

HABER MERKEZİ – CHP eski milletvekili ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen’in, “Demokratik Güç Birliği” çağrısı üzerine bir araya gelen çok sayıda ismin oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Hareketi, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde toplandı.

Demokrasi İçin Birlik Buluşması’na çok sayıda siyasetçi, sanatçı, aydın, akademisyen, insan hakları savunucusu ve gazeteci katıldı.

Buluşma, CHP eski Milletvekili Binnaz Toprak tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Binnaz Toprak, Türkiye’de bugün sol alternatif üretmenin ihtiyaç olduğunu ve Türkiye’deki sol seçmeninin var olan seçmen sayısının üçte biri kadar olduğunu dile getirdi. Toprak, böyle bir ortamda işlerinin zor olduğunu dile getirerek, “AKP ile bu milliyetçi, dinci kesimler daha da ortaya çıktı. AKP’nin gündeme getiremediği başkanlık sistemini bugün MHP hortlattı” dedi.

‘Önemli olan birleşmemiz’

Sol birleşemediği taktirde ülkenin hızlı bir şekilde diktatörlüğe gidişinin engellenemeyeceğini savunan Toprak, “Sol kesimlerde büyük bir umutsuzluk söz konusu. Müthiş bir beyin göçü ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır. On kişi burada, on kişi orada olarak bir şey elde edemeyiz. Önemli olan birleşmemizdir. Bu birleşme kurumsal olarak değil de birlik olarak bir araya gelmeliyiz. Bu birlikteliği oluşturduğumuzda o zaman başarı sağlarız” diye konuştu.

Toprak, konuşmasının devamında konuşmacılara çağrıda bulunarak, AKP’nin değil kendilerinin yapacakları üzerinden tartışılmasını istedi. Toprak, birçok kentte çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Ankara, İzmir gibi kentlerde de bu tür buluşmaları yapacaklarını söyledi.

Divan Heyeti seçildi

Toprak’ın konuşmasının ardından avukat Fethiye Çetin, ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas, insan hakları savunucusu Akın Birdal ile CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi ve SPoD LGBTİ gönüllüsü Sedef Çakmak divan heyetine seçildi. Divan Heyeti adına konuşan Birdal, önceden de birçok birlik çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, ilk defa CHP, SHP, BDP ve HDP eski milletvekilleri olarak bir araya gelerek, bu birliğe öncülük ettiklerini söyledi.

Buluşma, Demokrasi İçin Birlik sözcüsü CHP eski Milletvekili Rıza Türmen’in konuşması ve sunumlarla devam edecek.

Gün boyu sürecek sunumların ardından buluşma saat 18.30’da sonuç bildirgesinin okunmasıyla son bulacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Haiti'de 170'in üzerinde mahkum hapisten kaçtı
Sonraki Haber
Irak'ta alkol satışı, ithalatı ve üretimi yasaklandı