Ana SayfaDünyaFas’ta binlerce kişi sokaklara çıktı

Fas’ta binlerce kişi sokaklara çıktı

Fas’ta balık satıcısının Muhsi Fikri’nin çöp kamyonu öğütücüsünde yaşamını yitirmesinin ardından başkent Rabat ve Kazablanka dahil birçok kentte eş zamanlı protestolar düzenlendi. Protestolara binlerce Faslı katıldı.

HABER MERKEZİ – Fas’ın kuzeyinde bulunan El-Huseyme kentinde Cuma günü, yasal izin almadığı gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından 31 yaşındaki Muhsi Fikri’nin balıklarını çöp kamyonuna atmasının ardından, balıkları geri almaya çalışan Fikri öğütücüde sıkışarak hayatını kaybetti.

Fas’ta balık satıcısının Muhsi Fikri’nin çöp kamyonu öğütücüsünde yaşamını yitirmesinin ardından binlerce Faslı sokaklara döküldü.

Bazı insan hakları derneklerinin ve muhalefet partilerinin sosyal medya üzerinden çağrı yapmasıyla birlikte başkent Rabat ve Kazablanka dahil birçok kentte eş zamanlı protestolar düzenlendi.

Rabat’ta binlerce kişi Fas Parlementosu önünde toplanarak İçişleri Bakan’nın istifasını isterken “hepimiz Muhsi”niz sloganları attı.

fas

Fas Kralı 6. Abdullah ise olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

20 Şubat 2011’de sosyal medyada başlatılan kampanyayla, daha eşit daha adil ve demokratik bir Fas için on binlerce insan sokaklara dökülmüştü.