Ana SayfaKültür-SanatGeoff Andrew’un anlatımıyla Kieslowski’nin ‘Üç Renk Üçlemesi’

Geoff Andrew’un anlatımıyla Kieslowski’nin ‘Üç Renk Üçlemesi’

rzysztof Kieslowski'nin Üç Renk Üçlemesi Geoff Andrew’un anlatımıyla kitaplaştırılan çalışması Alfa Yayınları'ndan çıktı.

Polonyalı yönetmen Krzysztof Kieslowski’nin sinema tarihinin önemli üçlemelerinden biri olan Üç Renk Üçlemesi (Mavi, Beyaz, Kırmızı) Geoff Andrew’un anlatımıyla kitaplaştırıldı.

Geoff Andrew’ün kaleme aldığı ve Alfa Yayınları’dan çıkan kitapta Kieslowski’yle yapılan son söyleşi de yer alıyor.

Krzysztof Kieslowski’nin (1941-1996) Üç Renk Üçlemesi genellikle Avrupa sinemasının en büyük başarılarından birisi olarak kabul edilir. Fransız Devriminin ideallerinin –özgürlük, eşitlik ve kardeşlik– modern hayatta nasıl bir karşılığı olduğunun peşine düşen üçleme; zarif görselliği, anlatıdaki çokkatmanlılığı ve virtüözlük düzeyindeki performanslarıyla olağanüstü bir bireşime varır.

Geoff Andrew hayli şahsi bir kıymetbilirlikle Kieslowski’nin karakterlerinin içsel hayatlarını nasıl ustalıkla açtığını ve bu hayatların nasıl görmediğimiz güçlerce yönetildiğini gözler önüne seriyor. Andrew için üçleme, zorluklar karşısında şefkatin dirençliliğine dair tüyler ürpertici bir ilahidir ve Mavi (1993), Beyaz (1994) ile Kırmızı (1994) Kieslowski’nin sanatının toplamıdır.

Previous post
Feminist bir işgal evi: Eskalera Karakola
Next post
Irak'ın Ankara Büyükelçisi: Türkiye geri adım atmazsa tavrımız farklı olur