Ana SayfaKültür-Sanat‘Gülünç Karanlık’ Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda

‘Gülünç Karanlık’ Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda

Almanya’da 2015 yılında “Yılın En İyi Almanca Oyun Metni” ödülünü alan Wolfram Lotz’un “Gülünç Karanlık” adlı oyununu Bakırköy Belediye Tiyatrosu tarafından sahneleniyor.

HABER MERKEZİ – Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Wolfram Lotz’un “Gülünç Karanlık” adlı oyununu 2016/2017 tiyatro sezonunda sahnelemeye devam edecek.

Oyun, Almanya’da 2015 yılında “Yılın En İyi Almanca Oyun Metni” ödülünü almıştı.

Lotz’un , Joseph Conrad’ın “Karanlığın Yüreği” isimli romanını ve Francis Ford Coppola’nın “Apocalypse Now” isimli filmini temel alarak Batı’nın sömürgecilik tarihinin izini süren bir radyo oyunu olarak tasarladığı  oyunun Türkiye prömiyeri Şubat 2015’te yapılmıştı.

Oyunda, Alican Yücesoy, Doğacan Taşpınar, Erol Ozan Ayhan, Hatice Elif Ürse, Yelda Baskın rol alıyor. Oyun ay sonunda ise Berlin Maxim Gorki Tiyatrosu’na ve Theater an der Ruhr’a (Mülheim) konuk olacak.

Oyunun en yakın gösterimi ise 28-29 Ekim tarihlerinde Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde. Oyun sezon boyunca Bakırköy Belediye Tiyatrosu Tunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu sahnesi ve Kadıköy Moda Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak.

Çağdaş Alman tiyatrosunun genç yazarlarından Wolfram Lotz 2014 yılında kaleme aldığı oyunda yeni dünya düzenine dair keskin bir bakış açısı getiriyor. Somalili bir korsanın savunması ile başlayan oyun gizli bir görev için Afganistan’da bulunan iki alman askerin izini sürüyor. Onların nehir boyunca süren yolculuğu ve bu yolculukta yaşadıkları karşılaşmalar geçmişten bugüne batının sömürge tarihini hatırlatıyor. Lotz, oyun boyunca süren yolculukta yaşanan tüm bu karşılaşmalar aracılığıyla batı merkezli düşüncenin ve tarih yazımının baskın söylemini kırarak onu gülünçleştiriyor.