Ana SayfaGüncelİHD: 323’ü ağır 905 hasta tutuklu ve hükümlü var

İHD: 323’ü ağır 905 hasta tutuklu ve hükümlü var

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Dünya Hasta Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada hapishanelerde 323'ü ağır 905 hasta tutuklu ve hükümlünün olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ – İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Dünya Hasta Hakları Günü (26 Kasım) nedeniyle, hapishanelerdeki hasta tutuklu ve hükümlerin durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Galatasaray Meydan’ında yapılan basın açıklamasında komisyon üyesi Mine Nazari konuştu.

İHD Genel Merkez verilerine göre, Türkiye cezaevlerinde 323’ü ağır 905 hasta tutuklu ve hükümlünün bulunduğu belirtildi.

‘Tüm hasta tutuklu ve hükümlüler serbest bırakılsın’

Tüm hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılıncaya kadar insan hakları savunucuları olarak onların adını, sayısını, hikayesini ve taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini söyleyen Nazari’nin açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Bu kadar hasta mahpus olur mu? Ya da bu kadar mahpus hasta olur mu? diye merak edip durumu sorgulayan bir sistem olmadığı için bu insanların sayısı her geçen gün eksilerek artmaktadır.

“Cezaevlerinde sağlığını koruyamadığımız ya da ağır hasta olmasına rağmen ısrarla hapsedilen insanların yani hasta mahpusların hayatlarından ve sağlıklarından toplum olarak hepimiz sorumluyuz.

“Dışarıda, içerisinde bulunduğumuz olağanüstü haller, çatışma ve savaşlar, siyasi mücadele ve kaygılarımız hasta mahpusların taleplerinin göz ardı edilmesi hakkını sizlere vermez.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ: ‘Kışanak sizden beter darbecileri de gördü’
Sonraki Haber
'OHAL' ve 'başkanlık', Penguen ile Gırgır'ın kapağında