Ana SayfaManşetİsrailli ve Filistinli kadınlar barış için yürüdü

İsrailli ve Filistinli kadınlar barış için yürüdü

İsrailli ve Filistinli kadınlar “Umut Yürüyüşü” ile İsrail hükumetinin Filistinlilerle barış için müzakere masasına dönmesini talep etti.

İsrail hükumetinin Filistinlilerle barış için müzakere masasına dönmesini talep eden kadınlar bir çok yerde “Umut Yürüyüşü” yaptı.

“Kadınlar Barış Açıyor” (WWP: Women Wage Peace) hareketi, yürüyüş hakkında yayınladıkları bildiride şöyle dedi:

“Kadınlar olarak tarihin seyrini değiştiren büyük yürüyüşlerden ilham alıyoruz ve erkeklerin de bizden ilham almasını umuyoruz. Ekim ayı, Musevilerin kutsal bayramları ile ülke genelinde aile ziyaretleri, piknikler, tatiller için yollara döküldüğü bir ay. Amacımız, tatile gidenlerin gittikleri her yerde WWP aktivistlerince yürüyüşler, sunumlar ve umut mesajlarıyla karşılanması oldu.

4-19 Ekim tarihlerinde yapılan eşzamanlı yürüyüşlerle kadınlar ve erkekler, yerleşimciler, Mizrahi ve Aşkenazi Yahudileri ve Filistinli İsrailliler barış talebiyle birlikte yürüyüşler yaptı. 6 Ekimde Ürdün sınırındaki Naharayim kentinde, genelde barış yürüyüşlerinde görmeye alışkın olmadığımız önemli siyasiler, WWP’nin basın açıklamasında konuşmalar yaptı. (Merkez sağ) Likud partisinden İsrailli Dürzi milletvekili Ayoob Kara, yine Likud partisinden Mato Yogev ve dini barış grubu Oz Ve’Shalom’dan Gil Alexander yaptıkları konuşmalarda barış talebini dile getirdi.”

rosh-hanikra-event

Yürüyüş, diğer ülkelerden dayanışma etkinlikleriyle destek topladı. 16 Ekim günü San Francisco’da 100 kişi Golden Gate Köprüsünü yürüyerek geçerek WWP’ye dayanışma mesajlarını iletti.

WWP, açıklamasına şöyle devam etti: “Süregiden işgalden endişe duyanlarımız, politik bir ufuk mevcut olmadığından çaresiz kalıyor. Ancak bizler, barış arayışında saplanılan umutsuzluğu aşmak amacıyla yürüyoruz.”

Hiç yol alamadığını belirttikleri siyasilere karşı WWP, daha iyi bir gelecek umudunu inşa ettiklerini ifade ediyor.