Ana SayfaGüncelİstanbul Barosu Genel Kurulu’nda Tahir Elçi protestosu

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda Tahir Elçi protestosu

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda Tahir Elçi'nin cenazesine katılmayan ve konuşmasında Elçi'yi anmayan Ümit Kocasakal protesto edildi.

HABER MERKEZİ – İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı. Baro Başkanı Ümit Kocasakal açılış konuşmasını yapmak için kürsüye geldi.

Kocasakal, son kez İstanbul Barosu Başkanı olarak konuştuğunu belirterek, “Baro başkanı olarak son defa sizi selamlıyorum. Çok karışık duygular içerisindeyim. Aramızdan ayrılan tüm meslektaşlarımı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Ancak Kocasakal’ın öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı eski başkanı Tahir Elçi’nin adını anmadı. Bunun üzerine Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, sahneye ellerinde Tahir Elçi fotoğraflarını taşıyarak, “Tahir Elçi onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hepimiz Elçi’yiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları attı. Protestoya salondaki bir çok avukat da alkışlarla destek verdi.

 

protesto

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nun Genel Kurulu’nda 5 listenin yarışacağı seçim ise yarın yapılacak.

Seçimlerde Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar Gurubu, Avukat Hakları Grubu, Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu listeleri yarışacak.