Ana SayfaGüncelİstanbul Barosu’nun yeni başkanı Durakoğlu

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı Durakoğlu

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda seçim tamamlandı. 23 bin 921 avukatın oy kullandığı seçimde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu başkanlığa seçildi.

HABER MERKEZİ – İstanbul Barosu dün başlayan Genel Kurulu yeni yönetimin belirlenmesi için yapılan seçimle tamamlandı.

36 bin 483 üyesi bulunan dünyanın en büyük barosu unvanını taşıyan baroda seçimlerde 5 liste yarıştı. 26 bin 921 avukatın oy kullandığı seçimlerde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu başkanlığa seçildi.

Seçimlerde yarışan grupların aldıkları oylar ise şöyle:

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Mehmet Durakoğlu: 13 bin 19

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Several Ballıkaya: 3 bin 423

Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Başkan adayı Mehmet Sarı: 3 bin 10

Avukat Hakları Grubu ve Başkan adayı Ömer Kavili: 2 bin 740

Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Başkan adayı Ali Rıza Kaplan: Bin 699

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren genel kurul bir çok protestoya da sahne oldu. Genel Kurul’un açılışında baro başkanı Ümit Kocasakal konuşma yaptığı sırada Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi avukatlar, Kacasakal’ı  öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesine katılmadığı ve konuşmasında Elçi’yi anmadığı için protesto etti. Avukatlar Kocasakal konuştuğu sırada sahneye ellerinde Tahir Elçi fotoğraflarını taşıyarak çıkıp, “Tahir Elçi onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hepimiz Elçi’yiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları attı.

Genel Kurul’un ikinci gününde ise oy kullanmak için genel kurula gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlar tarafından protesto edildi. Avukatlar, Kahraman oy kullandığı sırada ‘Faşist Kahraman barodan defol’, ‘Hepimiz Che’nin yoldaşlarıyız’ sloganları attı.