Ana SayfaGüncelJINHA, DİHA ve Azadiya Welat’ın binaları mühürlendi

JINHA, DİHA ve Azadiya Welat’ın binaları mühürlendi

Kanun Hükmünde Kararname ile dün gece kapatılan Dünya'nın ilk kadın haber ajansı JINHA ile Azadiya Welat gazetesinin Diyarbakır'daki binalarının kapısına mühür vuruldu. DİHA'nın merkez bürosunun yanı sıra diğer kentlerdeki tüm taşınmaz malları ile banka hesaplarına el konuldu. Ajansın Diyarbakır merkez bürosu mühürlendi.

HABER MERKEZİ – Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında son yayınlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Jin Haber Ajansı (JINHA), gece saatlerinde polislerce basıldı.

Dünya’nın ilk kadın haber ajansı olan JINHA’nın Diyarbakır’daki merkezinin kapıları kırılırken, içeride yapılan arama ardından büronun kapı kilitleri değiştirilerek mühürlendi.

Ajans yetkililerine herhangi bir tebligat yapılmadan ajansın mühürlendiği belirtildi. Ajans çalışanları sabah gittikler ajansın mühürlü haliyle karşılaştı.

JINHA mühür

Azadiya Welat da mühürlendi

Dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yayın organlarından Türkiye’nin tek Kürtçe günlük yayın yapan Azadiya Welat gazetesinin Diyarbakır Bağlar ilçesindeki merkez bürosuna da polis ve maliye ekipleri baskın düzenledi.

Maliye ekipleri içeride tutanak tutarken, gazetenin çalışanları ve avukatları da aramalara eşlik etti.

Arama sonrası büro mühürlendi.

DİHA’nın taşınmazlarına el konuldu, ajans mühürlendi

KHK ile hakkında kapatılma kararı verilen Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) Diyarbakır’daki bürosuna akşam saatlerinde polis ve maliye memurları baskın yaptı.

Büroda bulunan ajansın bilgisayar ve büro malzemeleri memurlar tarafından tek tek sayıldı. Arama ve sayım işlemi, saat 20.30 sıralarında sona erdi.

Kanun hükmündeki kararname ile DİHA’nın merkez bürosunun yanı sıra diğer kentlerdeki tüm taşınmaz malları ile banka hesaplarına el konuldu. Ajansın Diyarbakır merkez bürosu mühürlendi.

675 ve 676 sayılı KHK’lara göre; Özgür Gündem, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı (JINHA), Azadiya Welat ve Yüksekova Haber’in de aralarında bulunduğu 10 gazete, 2 haber ajansı ve 3 dergi için kapatılma kararı verilmişti.

 




Önceki Haber
Arapça’nın ruhundan Turkuaz’ın hüznüne: Feyruz
Sonraki Haber
İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem