Ana SayfaManşetKadın hakları için zirvelere tırmandı: Nazreen’in hayatı belgesel oldu

Kadın hakları için zirvelere tırmandı: Nazreen’in hayatı belgesel oldu

Bangladeş'te kadın hakları çalışmalarına kaynak bulmak için dağcılık sporuna başlayan ve Endonezya'nın zafer zirvesi anlamına gelen Puncak Jaya (Carstensz Pyramid) dağına tırmanan aktivist Wasfia Nazreen'in yaşamı belgesel oldu.

HABER MERKEZİ – Kadına şiddet ve anne ölümlerinin yüksek olduğu Bangladeş’te kadın hakları çalışmalarına kaynak bulmak için önce Endonezya’nın zafer zirvesi anlamına gelen Puncak Jaya (Carstensz Pyramid) dağına tırmanan ardından da dünya üzerindeki her kıtanın en yüksek zirvesine tırmanan kadın unvanını kazanan aktivist Wasfia Nazreen’in yaşamı belgesel oldu.

Huffingtonpost’ta yer alan habere göre; Sean Kusanagi’nin yönetmenliğini üstlendiği “Wasfia” adlı belgesel, Nazreen’in başarısını kutlamanın yanı sıra uğraşını sürdürülebilirlik, yerel kültür ve kadın hakları gibi konularda farkındalık yaratma amacıyla kullanmasına da dikkat çekiyor.

770x500nc-mrk-18-10-16-wasfia-nazreen-portre4

Wasfia Nazreen, Klimanjaro (Afrika), Denali (Kuzey Amerika), Elbrus (Avrupa), Aconcagua ( Güney Amerika), Carstensz Pyramid (Avustralasya), Vinson (Antarktika), Everest (Asya) dağlarının zirvesine yaptığı zorlu tırmanışları Bangladeş kadınlarına ithaf ediyor.

Bangladeş’te, kadınlar bölgedeki en yüksek anne ölümü oranıyla karşı karşıya, yaşları 15-49 arasında değişen evli kadınların yarısı ise eşleri tarafından fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldıklarını bildiriyor.