Ana SayfaDünyaKarşı karşıya gelen Clinton ve Trump arasında ‘Ortadoğu’ tartışması

Karşı karşıya gelen Clinton ve Trump arasında ‘Ortadoğu’ tartışması

ABD'de başkanlık seçimi yaklaşırken adaylar Hillary Clinton ve Donald Trump üçüncü yüz yüze geldi. İkili birbirine Ortadoğu politikaları üzerinden de yüklendi.

ABD’de başkanlık seçimi yarışında Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat adayı Hillary Clinton son kez karşı karşıya geldi.

Trump, seçimi kaybettiği takdirde seçimin meşruiyetine ‘şeffaflık ve işleyen demokratik sürecin şaibeli olmasından dolayı’ şüpheyle bakabileceğini söyledi. Trump’ın bu sözleri düellonun en çok konuşulan tartışması oldu.

Las Vegas’ta üçüncü ve son televizyon ‘düellosunu’ gerçekleştiren ikili birbirine Ortadoğu politikaları üzerinden de yüklendi.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Hillary Clinton’ı Demokrat Parti’nin Ortadoğu politikaları üzerinden hedef aldı. Trump, “Putin, Obama ve Clinton’ı zekice alt etti ve Ortadoğu’nun kontrolünü eline aldı” dedi.

Trump aynı zamanda devam eden Musul Operasyonu’nun Demokrat Parti’nin seçim taktiğinin bir parçası olduğunu da savundu.

Trump, “ABD ya 2003’te Irak’a girmeyecekti ya da girdikten sonra çıkmayacaktı. Musul ABD’nin elindeydi, şimdi ise IŞİD’in elinde” diye konuştu.

Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ise başkan olduğunda IŞİD’le mücadelede Suriye ve Irak’a asker göndermeyeceğini fakat Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi için çaba göstereceğini dile getirdi.

Clinton, devam eden Musul Operasyonu’yla ilgili ise “Musul’un kısa sürede IŞİD’in elinden alındıktan  hemen sonra Rakka’ya da operasyon yapılacağına inandığını” söyledi.

Clinton ayrıca Rusya’nın casusluk faaliyetlerine destek vererek Trump’ın Putin’in ‘kuklası’ gibi davrandığını da ifade etti.

Previous post
Chiapas’ta 5. Ulusal Yerliler Kongresi düzenlendi
Next post
Ken Loach: Bunlara öfkelenmiyorsan sen nasıl insansın?