Ana SayfaGüncelKendine ‘baş muhtar’ diyen Erdoğan: Başarımın sırrı burada, karşımda

Kendine ‘baş muhtar’ diyen Erdoğan: Başarımın sırrı burada, karşımda

29. kez muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için 'baş muhtar'dedi, "Siyasetteki başarımın sırrını soruyorlar. Bu sır burada, karşımda bulunuyor" diye konuştu.

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 29. kez muhtarlarla bir araya geldi.

Konuşmasının büyük bölümünü Suriye ve Irak’taki askeri harekatlara, Türkiye’nin dış politikasına ayıran Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘Baş muhtar’

“Siyasetteki başarımın sırrını soruyorlar. Bu sır burada, karşımda bulunuyor. Başarılarımı milletimle samimi muhabbetime borçluyum. Ülkemizin dört bir yanından gelen muhtarlarımızla, baş muhtar konumundaki cumhurbaşkanı arasındaki bu muhabbeti göremeyenin gönül gözü kapalı demektir.

Suriye ve Irak

“Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda, Türkiye’nin yeni güvenlik anlayışı üzerinde durmuş, tehditleri kaynağına imha edeceğimizi ifade etmiştim. Bu yeni güvenlik anlayışı, Türkiye’nin Suriye’de ve Irak’ta bulunma nedeninin ifadesidir. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı sürecin içindeyiz.

“DEAŞ ciddi bir direnç gösterdi ama Dabık aşıldı, şimdi de Dabık’tan El Bab’a doğru gidiliyor. Bu arada bir terör örgütü YPG/PYD’ye karşı da gerekli mücadele nerede karşımıza çıkarsa orada veriliyor. Şimdi El Bab’dan Münbiç’e doğru.

‘Halep’le ilgili itirazlarımız var’

“Bizim Halep’le ilgili bir sorunumuz yok ama itirazlarımız var. Sayın Putin’le de görüştüm, artık Halep halkını huzura kavuşturalım. Ama Halep Haleplilerindir. Bunu açıklamamız lazım. Halep’in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz.

“Halep’le akrabalık bağlarımız var. Halep’te bir işgal yapılırsa, bu insanların geleceği yer Gaziantep, Kilis’tir. Sadece bizim faturalı olarak harcadığımız para 13-14 milyar doları buldu, bir o kadar belediyelerimizin, STK’larımızın harcamaları var. AB’den destek gelse de gelmese de biz Suriyeli kardeşlerimize destek vereceğiz. Hatta ve hatta, kamplarda bulunanlara vatandaşlık çalışmamızı bakanlığımız yürütüyor.

‘Sürecin dışında tutulduk’

“Bugün Irak’ta işin içinden çıkılmaz hale gelmesinin nedeni Irak’taki operasyona girmemiz olmuştur. Daha sonra karar çıktı ama Irak’taki kardeşlerimiz istemedi. Sayın Bush ‘İstemiyorlar’ dedi, biz de istenmiyorsak girmeyiz dedik ve askerimizi çektik. Suriye’de de aktif konumda yer almaya çalıştık ama sürecin dışında tutulduk.

‘Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok’

“Irak ve Suriye meselesini konuşurken tarihi ve hukuki haklarımızı da dikkate almak mecburiyetindeyiz. Lozan diyince birileri ‘Sizin Irak ve Suriye’nin topraklarında gözünüz mü var?’ Tarihin kaydına girmiş bir gerçeği biz unutacak mıyız? Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayşegül Terzi'ye saldıran Çakıroğlu ilk duruşmada tahliye edildi
Sonraki Haber
'Savaş en çok çocukları etkiliyor; geleceğin ruh sağlığı tehdit altında'