Ana SayfaDünyaMusul operasyonu yeniden başladı: Hedef Dicle Nehri’nin doğusu

Musul operasyonu yeniden başladı: Hedef Dicle Nehri’nin doğusu

HABER MERKEZİ – Musul’un IŞİD’den kurtarılması için başlatılan operasyon geçici bir süre durdurulan operasyon yeniden başladı. Operasyonun hedefinin Dicle Nehri’nin doğusu olduğu açıklandı.

Irak ordusu, Musul’un IŞİD’den kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından yürütülen, uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiği Musul operasyonunun yeniden başladığını duyurdu. Açıklamada, hedefin Dicle Nehri olduğu kaydedildi.

Musul’un IŞİD’den kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından yürütülen, uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiği Musul operasyonu 17 Ekim’de başladı.

Irak Ordusu Savaş Enformasyon Merkezi, Musul operasyonunun ilk haftasında 75 köy ve kasabanın IŞİD işgalinden kurtarıldığını açıklamıştı.

Uluslararası koalisyon güçleri komutanlarından ABD’li komutan Albay John Dorrian, 28 Mart’ta Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında operasyonun geçici bir süre durdurulduğunu açıklamıştı. Dorrian, duraksamanın askerlere takviyede bulunmak için yapıldığını kaydetmişti.

Previous post
Kürk Mantolu Madonna'da Raif'i Engin Akyürek oynayacak
Next post
Türkiye'nin enerji ithalatı geriledi