Ana SayfaDünyaMusul operasyonunda 3. gün

Musul operasyonunda 3. gün

Musul’un IŞİD’den kurtarılması için başlatılan operasyon 3’üncü gününde. Musul’un güneybatısındaki Hemdaniye kasabasına bağlı Kani Herami ve Kani Ebbas köylerinde Irak ordusu ile IŞİD arasında çatışmalar yaşandı. Peşmerge birliklerinin komutanı General Şirvan Barzani, iki hafta içerisinde Musul kent merkezine yaklaşacaklarını söyledi.

HABER MERKEZİ – Musul’ı IŞİD işgalinden kurtarmak için Irak ordusu ve peşmerge tarafından başlatılan, uluslararası koalisyonun da havadan destek verdiği operasyon 3’üncü gününde devam ediyor.

Operasyon kapsamında Musul’un güneybatısındaki Hemdaniye kasabasına bağlı Kani Herami ve Kani Ebbas köylerinde Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Kani Herami köyüne dönük saldırı başlatan Irak ordusu, koalisyon uçaklarının da havadan verdiği destekle bu köyü aldıktan sonra yeniden Kani Ebas köyüne doğru harekete geçti.

Irak ordu güçleri tarafından IŞİD’den alınan Musul’un Nemrud kasabasına bağlı köylere IŞİD tarafından havan toplarıyla saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Peşmerge birlikleri komutanlarından General Şirvan Barzani, Musul kent merkezine iki hafta içerisinde yaklaşacaklarını ve 2 ay gibi bir sürede de kenti IŞİD’den temizleyeceklerini söyledi.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise yaptığı açıklamada, “Musul’daki halkın hayatını riske atmamak ve altyapıya zarar vermemek için doğru istihbarat elde edilerek tam hedefler vuruluyor” dedi.

Öte yandan IŞİD’in  Musul’un merkezinden çıkmak isteyen sivillerin çıkışını engellediği öğrenildi.