Ana SayfaKültür-SanatMuzaffer Oruçoğlu’nun ‘Işık ve Renk Çağrışımları’ sergisi İstanbul’da

Muzaffer Oruçoğlu’nun ‘Işık ve Renk Çağrışımları’ sergisi İstanbul’da

Şair, yazar, ressam Muzaffer Oruçoğlu'nun Avusturalya'dan İstanbul'a uzanan 'Işık ve Renk Çağrışımları' sergisi 30 Ekim'e kadar Kadıköy'deki Barış Manço Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

HABER MERKEZİ – Çalışmalarını Avustralya’da sürdüren şair, yazar, ressam Muzaffer Oruçoğlu’nun “Işık ve Renk Çağrışımları” sergisi Barış Manço Kültür Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Oruçoğlu, bu sergisinde renklerin ve ışıltıların diliyle konuşmayı sürdürüyor.

Resmin yapımında kurallara karşı çıkan, yeni stilleri ve teknikleri deneyen ressam, insanın emeğini ironik bir biçimde işliyor.

Oruçoğlu’nun “Işık ve Renk Çağrışımları” sergisi 30 Ekim’e kadar Kadıköy’deki Barış Manço Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

muzaffer oruçoğlu

Muzaffer Oruçoğlu kimdir?

Oruçoğlu, resim ve edebiyat eserleri vermeye 1986’da sürgün gittiği Yunanistan’da başladı.

1972’de Türkiye Komünist Partisi (M-L) kurucuları arasında yer alan 1947 Kars doğumlu sanatçı 1973’te sıkıyönetim mahkemelerindeki yargılanmasının ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 13 yıllık hapislikten sonra serbest bırakıldı.

Yunanistan ve Fransa’ya ardından da Avustralya’ya yerleşti. Greensborough TAFE College ve Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsün’ün Public Art bölümünde resim ve heykel öğrenimi gördü.

Birçok ülkede kişisel resim sergisi açan sanatçının roman, şiir, masal ve değişik türlerden 30’a yakın kitabı bulunuyor.

Previous post
İsveç Parlamentosu'na 'Erdoğan yargılansın' önergesi verildi
Next post
Sadece 6 TV kanalında 283 basın çalışanı işsiz kaldı