Ana SayfaGüncelPaylan, ırkçı sloganı yargıya taşıdı: ‘Erdoğan duydu, müdahale etmedi’

Paylan, ırkçı sloganı yargıya taşıdı: ‘Erdoğan duydu, müdahale etmedi’

HDP Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşması sırasında, kendisini dinleyenlerden yükselen ve Ermenileri hedef alan ırkçı slogan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Paylan, Paylan, 'sloganı duyan ama müdahalede bulunmayan' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da "tanık" olarak gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da karşılanması sırasında atılan ırkçı sloganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da kendisini karşılayan yurttaşlara hitap ettiği sırada kalabalıktan yükselen ve Ermenileri hedef alan ırkçı sloganı yargıya taşıyan HDP İstanbul Milletvekili Paylan, avukatı Levent Pişkin aracılığıyla mitingi düzenleyenler ve sloganı atanlar hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik’ten suç duyurusunda bulundu.

Paylan, suç duyurusu dilekçesinde ırkçı sloganların Ermenilere hakaret olmanın ötesinde, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına göre de nefret söylemi teşkil ettiğini ifade etti.

“Erdoğan duydu, müdahale etmedi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ırkçı sloganı duymasına karşın müdahalede bulunmadığını da savunan Paylan, dilekçesinde tüm kesimlere eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanının sessiz kalmasının, bu söylemin gücünü artırdığına dikkat çekti. Paylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da “tanık” olarak gösterdi.