Ana SayfaGüncelProf. Gürsoy: Silahlandırma girişimi çok tehlikeli

Prof. Gürsoy: Silahlandırma girişimi çok tehlikeli

'Bireysel silahlanma' tartışmalarına ilişkin konuşan Prof. Gençay Gürsoy, 'siyasi iktidarın kendi yandaşlarını silahlandırmasının tehlikeli bir girişim olduğunu' söyledi.

Prof. Dr. Gençay Gürsoy, ‘bireysel silahlanma’ konusuna dair değerlendirmesinde ‘siyasi iktidarın kendi yandaşlarını silahlandırmasının tehlikeli bir girişim olduğunu’ söyledi.

Konuyla ilgili Dicle Haber Ajansı’na konuşan Gürsoy, Türkiye’nin bugün bir gerilim içinde olduğunu ifade ederek uyarıda bulundu.

Gürsoy, “İktidarın yandaşlarını silahlandırması çok tehlikeli bir girişim” dedi.

Yurt içinde ve bölge ülkelerinde bir savaş ve kaotik durum olduğuna da işaret eden Gürsoy, Türkiye’nin bir an önce kendini toparlaması ve tavrını barıştan yana koyması gerektiğini ifade etti.

‘Silahlanma’ konusu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Şeref Malkoç gündeme getirmiş, “Milletimizin ruhsatlı silah almasının önü açılacak” demişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunu gizlemenin bir âlemi yok, muazzam bir silahlanma oldu” diyerek silahlanmanın arttığını savunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki parti yetkililerine silah ruhsatı verileceğini açıklarken, Bakanlık tarafından son açıklamada ise bunun, “doğal ve olması gereken bir durum olduğu” ifade edildi.

Öte yandan bir süredir sosyal medyada da “#Aksilahlanma” kampanyası da yürütülüyor.

Previous post
Nusaybin'in tek kitabevi kapanmakla karşı karşıya
Next post
Ankara'da Engelsiz Filmler Festivali başlıyor