Ana SayfaManşetRedHack üyeleri konuştu: Neden Albayrak’ı hacklediler?

RedHack üyeleri konuştu: Neden Albayrak’ı hacklediler?

RedHack üyeleri neden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta hesaplarını hacklediklerini açıkladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta hesaplarını hackleyen Marksist hacker grubu RedHack, yazışmaları nasıl ele geçirdiğini ve neden Albayrak’ın e-postalarını hedef aldığını anlattı.

RedHack, Efe Kerem Sözeri’nin Bianet için gönderdiği sorulara verdiği yanıtta konuya açıklık getirdi.

Hacker grubunun soruya cevabı şu şekilde:

“Berat Albayrak; bir süredir takip ettiğimiz, iktidarın kirli ilişkilerini sürdürdüğünü düşündüğümüz, özellikle Cemaatten AKP’ye bütün süreçlerin içerisinde olmuş, eğitim süreci ve sonrası kariyer basamaklarını çıkış şekli şaibeli birisi olması sebebiyle hedefimizdeydi.”

Ayrıca “E-posta adreslerine sızabilmiş olmanız nasıl bir güvenlik açığına işaret ediyor?” sorusunu da yanıtlayan hackerler, “Mail yazışmalarından ve bilgisayarlarına yaptığımız ‘ziyaretlerden’ bildiğimiz bir gerçek var. Mevcut iktidar, liyakat esaslı bir düzenleme olsa Cumhurbaşkanı dahil elektrik düğmesi emanet edilecek beceriye bile sahip değil, ‘gece açık unuturlar’.” dedi.

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektronik posta hesapları hacker grubu RedHack tarafından ele geçirilmişti.

Grup 23 Eylül’de, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve yazar Aslı Erdoğan başta olmak üzere muhaliflerin 27 Eylül’e kadar serbest bırakılmaması halinde Albayrak’ın hesaplarındaki mailleri yayınlamaya başlayacağını duyurmuştu.

Hacker grubu sürenin dolması ardından dediğini yapmıştı.

RedHack, Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ tarafından gönderilip Albayrak’a da iletildiğini belirttiği bazı mailleri ifşa etmiş, Yalçındağ ise söz konusu maillerin kendisine ait olmadığını söylemişti.

RedHack grubunun sızdırdığı maillerin birinde, Doğan Medya Grubu’nun başında bulunan Mehmet Ali Yalçındağ’ın Albayrak’a attığı bilgi notlarında, 6 Mayıs 2016 tarihinde gönderilen mailde Başkanlık Sistemi için “herkes ne yapacağını biliyor” dediği görülüyordu.

Yalçındağ bu sızmaların ardından istifa etmişti.

* Redhack’le röportajın tamamına buradan bakabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Ankara Katliamı'nın üzerinden bir yıl geçti
Sonraki Haber
Önder: 15 Temmuz baştan sona bir NATO operasyonudur