Ana SayfaGüncel‘Silahlanma’yla ilgili İçişleri’nden açıklama: Doğal bir durum

‘Silahlanma’yla ilgili İçişleri’nden açıklama: Doğal bir durum

AKP'lilere silah ruhsatı verilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bunun, "doğal ve olması gereken bir durum olduğu" ifade edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sıkça gündem konusu olan ‘bireysel silahlanma’ya ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, bölgedeki siyasi cinayetlere işaret edilerek, “Yoğun tehditlere maruz kalan vatandaşlarla ilgili gerekli koruma tedbirlerinin alınması ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasının doğal ve olması gereken bir durum olduğu” ifade edildi.

Açıklamada bu durumun “AKP’li siyasilere yönelik güvenlik ve koruma tedbiri” olduğu savunulurken, medyada bu durumun ‘silahlanma’ olarak nitelenmesi ise “çarpıtma” olarak değerlendirildi.

Bakanlığın açıklamasında, “Siyasilerimizin can güvenliğini sağlamak, yasalara ve güvenlik kuvvetlerine kendisini emanet ederek, siyaset yapmaya çalışan vatandaşlarımızı korumak, elbette ki devletin en temel görevlerinden bir tanesidir” dendi.

‘Silahlanma’ tartışmaları

Darbe girişiminin hemen ardından bireysel silahlanmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Şeref Malkoç gündeme getirmişti.

Malkoç, “Milletimizin ruhsatlı silah almasının önü açılacak. Darbeye teşebbüs edenlere karşı milletin meşru müdafaa hakkını korumak için silah ruhsatı vermenin önünün açılması lazım. Rahatlatılması lazım” demişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunu gizlemenin bir âlemi yok, muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor” diyerek silahlanmanın arttığını savunmuştu.

Son olarak da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki parti yetkililerine silah ruhsatı verileceğini açıklamıştı.

Öte yandan bir süredir sosyal medyada da “#Aksilahlanma” kampanyası da yürütülüyor.

Previous post
'Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırrı çözüldü mü?
Next post
ABD'den Türkiye'nin YPG iddialarına yanıt