Ana SayfaGüncel‘Türkiye’de Eğitim Sistemi’nde Dil, Kimlik ve Ayrımcılık’ paneli 2 Kasım’da

‘Türkiye’de Eğitim Sistemi’nde Dil, Kimlik ve Ayrımcılık’ paneli 2 Kasım’da

Şerif Derince, Melisa Soran, Elmas Arus'un katılımıyla gerçekleşecek “Türkiye'de Eğitim Sistemi'nde Dil, Kimlik ve Ayrımcılık” paneli 2 Kasım Çarşamba günü 18.30'da Hrant Dink Vakfı’nda.

HABER MERKEZİ – ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı, Türkiye’deki eğitim sisteminde dil politikaları, ayrımcılık ve kimlik konularının ele alınacağı “Türkiye’de Eğitim Sistemi’nde Dil, Kimlik ve Ayrımcılık” paneli gerçekleşleştiriyor.

Ayşe Gül Altınay’ın moderatörlüğü ve Şerif Derince, Melisa Soran, Elmas Arus’un katılımıyla gerçekleşecek olan panel, 2 Kasım Çarşamba günü 18.30’da Hrant Dink Vakfı’nda.

ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı’nın panelle ilgili açıklaması şöyle:

Vatandaşların kimlik ve aidiyetlerinin oluşumunda eğitim sisteminin önemli bir rol oynadığı düşünülürse, eğitimde kullanılan dil ve müfredat temel bir vatandaşlık meselesi olarak karşımıza çıkar. Eğitim sisteminde “dezavantajlı gruplar” hangileridir? Eğitimde ayrımcılık, kimlik, çift dilli eğitim gibi tartışmalı kavramlar nasıl ele alınmalıdır?

ASULİS?

ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı; söylem alanında deneysel çalışmalar ve araştırmaların yapılacağı, ayrımcı söylem ve sonuçlarının yanı sıra ayrımcılıkla mücadele yöntemleri üzerine tartışmaların yürütüleceği, projelerin geliştirileceği disiplinlerarası bir platform olarak Hrant Dink Vakfı bünyesinde kuruldu.

ASULİS Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik ile ilgili detaylara ise şuradan ulaşabilirsiniz.

asulis

Previous post
Demirtaş: Yasakları biraz gevşetse Saray’ı yıkılacak gibi hissediyor
Next post
HDP'li Uca'ya polis şiddetine Avrupa Parlamentosu'ndan sert tepki