Ana SayfaDünyaTürkmen lider: IŞİD Irak’a girdiğinde Erdoğan neredeydi?

Türkmen lider: IŞİD Irak’a girdiğinde Erdoğan neredeydi?

Musul Operasyonu konusunda uluslararası ve yerel aktörlerin karşı olmasına rağmen operasyona dahil olma konusunda ısrarcı olan Türkiye'ye bölgedeki yerel güçler arasında yer alan Kerkük Türkmenleri’nden tepki geldi. Türkmen lider Ebu Mustafa İmami, Türkiye'nin tutumunu sert bir dille eleştirerek, "IŞİD Irak'a girdiğinde Erdoğan neredeydi?" diye sordu.

Irak’ta kurulan Haşd el Şabi güçlerinin Kerkük Türkmenleri’nin liderlerinden olan Ebu Mustafa İmami, Türkiye’nin Musul Operasyonu’na dair tavrını sert bir dille eleştirdi.

“Hükümet ile sorunlarımız var” diyen Türkmen lider İmami, “IŞİD Irak’a girdiğinde Erdoğan neredeydi? Bu hükümet değil miydi ki, IŞİD 500 bin nüfuslu Telafer’e girdiğinde, Türkmen köylerini ele geçirdiğinde bu hükümet tek bir kınama dahi yayınlamamıştı. O zaman neredeydiler? Niçin bu kadar beklediler? Telafer’de katledilenler Türkmen değil miydi?” diye sordu.

“Şimdi biz Kerkük Türkmenleri olarak bir birlik kurmuşuz gelip buna yardım etmeleri mi gerekir, yoksa karşısında olup Musul’u mu bahane etmeleri gerekir?” diye devam eden İmami, Erdoğan ve Türkiye hükümetine eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Artık Türkmen’in gücü var, tüm ülkeyi savunacağız. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Biz o dönem bütün komşularımızdan yardım istedik. Tüm dünyaya yardım feryatları gönderdik. O gün ateşi söndürmeyenler bugün o ateşi Iraklıların söndürmeye başladığını görünce Türkiye şimdi mi sahip çıkacak bize? Onlar gerçekten Türkmenleri mi savunacak? Bu kardeşi savunmak değildir.”