Ana SayfaGüncelUluslararası Kadın Müzeleri Konferansı İstanbul’da

Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı İstanbul’da

Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı, 20 -22 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Konferansta “yerel düzeyde kapsayıcılık”, “küresel bağlamda kapsayıcılık” ve “barış kültürü” adı altındaki üç başlıkta, kadın müzelerinin konseptleri tartışılacak.

HABER MERKEZİ – Muhalefet mekanı olarak kadın sanatçıların ve eserlerin görünür kılınması için kurulan kadın müzeleri,  İstanbul Kadın Müzesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ortak çalışmasıyla 20 -22 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı’nda bir araya gelecek.

‘Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekan’ başlığı altında yerel düzeyde kapsayıcılık, küresel bağlamda kapsayıcılık ve barış kültürü olarak tanımlanan üç kategoride, kadın müzelerinin konseptleri tartışılacak.

’10 kadın müzesi buluşacak’

JİNHA’nın haberine göre konferansın ev sahipliğini yapacak İstanbul Kadın Müzesi’nden Meral Akkent, farklı ülkelerde 70  kadın müzesi olduğunu belirterek, “Konferansa kapsayıcı konseptle çalışan 10 tane kadın müzesini dahil ettik. 70 müzeden 10 tanesi kapsayıcıydı. Unutulanları ve alternatifleri gösteriyordu. Kapsayıcılık tartışmasını başlatmak istiyoruz. Çünkü dünyamızda savaşlar var. Bizim bu konuda daha fazla çalışmalarımız gerekiyor” dedi.

Barış konseptli müzeler de konuşulacak

‘Savaşa karşı barış’ konseptli müzeleri de konuşacaklarını ifade eden Meral, “İstanbul, Japonya Kadın Müzesi de barış odaklı kuruldu. Davet ettiğimiz müzeler devlet müzesi değildir” diye konuştu.