Ana SayfaGüncelYıldırım’dan MHP’ye ‘övgü’, CHP’ye çağrı

Yıldırım’dan MHP’ye ‘övgü’, CHP’ye çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, MHP'nin başkanlık sistemini referanduma götürme konusundaki desteği için 'Yiğit yarasına yiğit katlanır' dedi. Yıldırım, CHP’ye de bir kez daha çağrıda bulunarak başkanlık konusunda destek istedi.

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin 25 İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Anayasa değişikliği ve referandum konusunda açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Grubumuz olarak hazırladığımız anayasa değişikliği taslağını en kısa zamanda Meclis’e getireceğiz” dedi.

MHP’nin başkanlık sistemi konusundaki duruşunu ‘takdir’ eden ve övgüde bulunan Yıldırım, “MHP, başkanlık sistemine karşı olabilir, parlamenter sistemin devamını da istiyor olabilir, ama kararı millete bırakmak gibi son derece önemli, milli bir yaklaşım sergilemiştir” dedi, şöyle devam etti:

‘Yiğit yarasına yiğit katlanır’

“’Yiğit yarasına yiğit katlanır’. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’. ‘Bir el eli yıkar, iki el yüzü yıkar’. Diyoruz ki, millet son noktayı koysun bugün cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmiş olmasıyla beraber artık her şey değişmiştir. Her ne kadar mevcut anayasa cumhurbaşkanını sorumsuz diye tanımlasa da, halkın yüzde 52 desteğini almaş cumhurun başını millete siyasi sorumluluğu vardır. Bu siyasi sorumluluk, millete karşı çok önemli bir taahhüttür. Gelin mevcut durumu anayasaya uygun hale getirelim. Mevcut duruma göre yeni anayasayı yapalım, sistemdeki tıkanıklığı da ortadan kaldıralım.”

CHP’ye ‘katıl’ çağrısı

Başbakan Yıldırım, CHP’ye de bir kez daha çağrıda bulunarak “Gelin millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul’da 367 üstünde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içinde olun. Milletin karşısına çıkalım, tezlerimizi savunalım. Milletin veridiği karara da saygı duyalım” dedi.