HomeGüncelZeki Demirkubuz tüm filmleriyle Selanik’te

Zeki Demirkubuz tüm filmleriyle Selanik’te

Zeki Demirkubuz'un tüm filmleri, 3-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak 57. Selanik Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek.

HABER MERKEZİ – Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen 57. Selanik Uluslararası Film Festivali (TIFF57) kapsamında Balkan Survey bölümünde Zeki Demirkubuz filmleri gösterilecek.

Zeki Demirkubuz’un tüm filmlerinden oluşan program 3-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak festivalde sinemaseverler ile buluşacak.

Selanik Film Festivali’nde 15 Yunanistan yapımı kurmaca filmin prömiyeri yapılacak, ayrıca daha önce gösterime girmiş 11 film ve çeşitli festivallerde yer almış ödüllü kısa filmler de festivalde gösterilecek yapımlar arasında yerini alıyor.

TIFF57, Yunanistan izleyicisinin çok sevdiği yönetmen Jim Jarmusch’un son filmi Paterson ile açılışını gerçekleştirecek.

Festivalde Balkan Survey bölümüne katılan diğer isimlerin arasında Reha Erdem, Barış Kaya, Cristi Puiu, Paul Negoescu, Faton Bajraktari, Ana-Felicia Scutenicu ve Petar Valchanov yer alıyor.

“Masumiyet”, “Yazgı” ve “Kader” gibi filmlerle Türkiye sinemasına damgasını vuran ünlü yönetmen 20-27 Ekim tarihleri arasında Mumbai Film Festivali’nin de konuğu olmuştu.

Zeki Demirkubuz’un son filmi “Kor” ise Asya Pasifik Film Ödülleri’nde (ASPA) yarışacak.