Ana SayfaGüncel’13 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir’ diyen İnce hakkında suç duyurusu

’13 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir’ diyen İnce hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – CNN Türk’te katıldığı programda, 13 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini söyleyen ve cinsel istismarı meşrulaştıran Vahdettin İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Cinsel istismar mağdurlarının, suçu işleyenlerle evlenmeleri halinde cezalarının ertelenebileceğini öngören yasa teklifinin TBMM’de görüşüldüğü esnada, CNN Türk’te konuk olduğu programda “13 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” diyen Vahdettin İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Kocaeli Kadın Kolları, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, yaptığı konuşmada şunları belirtti:

Adalet Bakanlığı’nın 2014 verilerine göre her ay Adli Tıp Kurumu’nda 650 çocuk cinsel istismarı vakası görülmektedir. Adliyede 4 tecavüz vakasından 1’i çocuktur. Vahdettin İnce 13 yaşındaki bir çocuğun evlendirilebileceğini söylerken, kendi hayatına da bu kadar rahat kararlar verebiliyor mu? Vahdettin İnce’nin canlı yayında yaptığı çocuğun cinsel istismarı suçunu övmesi nedeniyle, kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.

Kocaeli Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan kadınlara  bir araya gelen CHP Kadın Kolları üyelerine CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan ile Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer destek verdi.

Herkese suç duyurusunda bulunma çağrısı

Avukat Esin Kılıç da ‘cinsel istismar suçunu övmek’, ‘toplumu yasalara karşı çıkmaya teşvik etmek’  ‘reşit olmayanla cinsel ilişki suçunu övmek’  iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kılıç, herkesi de suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

vahdettin-ince-suc-duyurusu

vahdettin-ince-suc-duyurusu-2